10:08 03.12.2018

Семенченко спростовує, що був затриманий у Тбілісі, і заявляє, що затримані напередодні українці непричетні до акцій місцевої опозиції

3 хв читати
Семенченко спростовує, що був затриманий у Тбілісі, і заявляє, що затримані напередодні українці непричетні до акцій місцевої опозиції

Засновник і почесний командир батальйону "Донбас", народний депутат України Семен Семенченко спростовує інформацію про те, що його затримали напередодні в Тбілісі (Грузія) співробітники правоохоронних органів, і заявляє, що затримані МВС Грузії громадяни України непричетні і не мали наміру відвідувати акцію опозиції, незгодної з підсумками президентських виборів, що відбулася напередодні.

"Інформація про те, що мене нібито хтось десь затримував - фейк; Інформація, що я "вилетів із Грузії в невідомому напрямку", - фейк. І немає у мене ніякої дипломатичної недоторканності - тут я звичайнісінький іноземець", - написав С.Семенченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у ніч на понеділок.

При цьому він повідомив, що з огляду на затримання українських громадян у Тбілісі працює над інформуванням їхніх сімей, організацією адвокатів і "з'ясуванням ситуації, яка призвела до цієї провокації".

Говорячи про поширені раніше в ЗМІ повідомлення про те, що громадян України нібито затримали на "місцевому Міхомайдані" або що вони "збиралися його відвідати", С.Семенченко заявив, що ця інформація також не відповідає дійсності.

"Інформація є фейком. (Грузинський телеканал - ІФ) "Руставі-2" наводить слова батьків громадянина Грузії Луки Чхетії про те, що він "збирався відвідати акцію опозиції". Ніякого "Міхомайдану" в Грузії зараз немає - пройшла одна акція протесту, на якій місцева опозиція вирішила звернутися до суду і оскаржити результат виборів. Ніякого відношення до акцій місцевої опозиції українці не мають і їх жодного разу не відвідували", - написав парламентар.

Він також прокоментував інформацію про те, що українців нібито "затримали під час закупівлі зброї".

"Фейк - їх затримали в готелі, і далі (зі слів адвокатів) в одного нібито знайшли патрони, в іншого пістолет, у третього знову патрони і так далі. Упевнений, що треба заслухати позицію самих українців та їхніх адвокатів", - написав С.Семенченко.

Як повідомлялося, в неділю, 2 грудня, МВС Грузії повідомило про затримання в Тбілісі сімох громадян України в готелі "Альянс". За інформацією прес-служби МВС, затримання відбулося на підставі ст. 236 КК Грузії, що передбачає відповідальність за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин.

Серед затриманих колишній грузинський військовослужбовець, що воював в українському батальйоні "Донбас" Лука Чхетія.

За заявою членів сім'ї Чхетії, він мав намір взяти участь у неділю в Тбілісі в акції протесту колишньої партії влади "Єдиний національний рух", лідером якої є екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі.

Коментуючи цю інформацію, голова Соціалістичної партії України Ілля Кива на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що серед затриманих українців нібито був "Семенченко, якого затримали в Грузії, який уникнув арешту, використовуючи дипломатичний паспорт України".

"Зараз нардеп вилетів у невідомому напрямку", - написав політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА