17:06 03.12.2018

Москалькова повідомила Денісовій, що українські моряки в лікарняному ізоляторі "Матроської тиші" отримують медичну допомогу

2 хв читати
Москалькова повідомила Денісовій, що українські моряки в лікарняному ізоляторі "Матроської тиші" отримують медичну допомогу

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова дізналася від російської колеги Тетяни Москалькової про ситуацію з українськими моряками, які перебувають у московських СІЗО, зокрема про те, що моряки в лікарняному ізоляторі "Матроської тиші" вже можуть самостійно пересуватися й отримують медичну допомогу.

"Провела розмову з уповноваженим з прав людини Російської Федерації Тетяною Москальковою. (...) Щодо моряків, які перебувають у лікарняному ізоляторі "Матроської тиші", то вони вже встають і самостійно пересуваються, розповіла Москалькова. Поранені, за її словами, отримують медичну допомогу, гаряче харчування і не висловлюють скарг", - написала Л.Денісова на сторінці у Facebook у понеділок.

Український омбудсмен зазначила, що, за даними Т.Москалькової, в понеділок українським морякам привезли передачі, для них відкрили внутрішньотюремні рахунки, куди родичі можуть переказувати гроші.

Крім того, російський уповноважений поінформувала, що наразі в СІЗО-2 "Лефортово" відбувається так зване дорозселення, в результаті якого кожного з наших моряків розмістять у восьмиметровій камері, розрахованій на двох арештантів, "до кожного з них буде підселено іншого ув’язненого, який теж уперше притягується до відповідальності".

Військовополонені також не обмежені в прогулянках на подвір'ї СІЗО.

Л.Денісова повідомила, що їй пообіцяли: у вівторок, 4 грудня, уповноважений з прав людини в Москві Тетяна Потяєва відвідає українських моряків.

Російські прикордонники 25 листопада ц. р. із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки буксир "Яни Капу" й малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до українського порту в Азовському морі.

24 українців, котрі перебували на захоплених суднах ВМС ЗСУ, заарештували за рішенням судів Сімферополя і Керчі до 25 січня 2019 року. Ці рішення вже оскаржені до Верховного суду Криму, але дату засідання поки що не призначено.

На 29 листопада заарештованих моряків етапували до Москви в СІЗО "Лефортово", а троє поранених перебувають у медблоці слідчого ізолятора "Матроська тиша".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА