17:22 03.12.2018

У Запорізькій області на навчальні збори резервістів призвуть 2,5 тис. військовозобов'язаних

2 хв читати

Дві з половиною тисячі військовозобов'язаних першої черги, а також патріотично налаштовані громадяни будуть призвані в Запорізькій області в грудні поточного року на навчальні збори резервістів Збройних сил України (ЗСУ) для підрозділів територіальної оборони, які захищатимуть кордони регіону в разі агресії.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" заступник військового комісара Запорізької області Володимир Роговий, із середини грудня в регіоні стартують навчальні збори військовозобов'язаних, які перебувають в оперативному резерві першої черги - ті, хто вже має бойовий досвід або нещодавно звільнився зі служби в ЗСУ.

Загалом, за його словами, під час зборів буде призвано близько 2,5 тис. військовозобов'язаних жителів області. Частина з них відбуде до бойових частин ЗСУ для підвищення військової кваліфікації та здобуття нових знань. Також Запорізький обласний військовий комісаріат призве військовозобов'язаних, призначених до складу команд підрозділів територіальної оборони для захисту кордонів Запорізької області.

"Основним завданням підрозділів територіальної оборони є саме стримування ворога на підступах до Запорізької області. Туди ввійдуть і професійні військові, і ті, хто, можливо, навіть уперше взяв у руки зброю. Ми чекаємо, і насамперед призиватимемо на навчальні збори патріотично налаштованих громадян України, які в добровільному порядку приходять до нас. Під час зборів вони здобуватимуть необхідні навички", - наголосив В.Роговий.

У військовому комісаріаті регіону також розповіли, що навчальні собори резервістів ЗСУ проводитимуться протягом 10-15 днів і завершаться до новорічних свят.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА