18:23 03.12.2018

Учні заблокували понад сотню ліцеїв у Франції

2 хв читати

Понад 100 ліцеїв заблоковані в усій Франції в рамках антиурядових протестів, повідомляє в понеділок газета "Фігаро".

Зокрема, в Парижі учні перекрили доступ до семи ліцеїв, адміністрація ще десяти ліцеїв повідомляла про спроби блокування доступу до освітніх закладів.

Учні, як повідомляється, протестують із різних причин. Деякі з них підтримують "жовті жилети", інші протестують проти реформ в освітньому секторі.

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп у понеділок на тлі протестів зустрічається з лідерами опозиційних партій. Так, за даними французьких ЗМІ, він зустрівся з першим секретарем Соціалістичної партії Франції Олів'є Фором і головою партії "Республіканці" Лораном Вок’є. Із представниками протестувальників, як очікується, прем'єр-міністр зустрінеться у вівторок.

Також про "конструктивний діалог" із прем'єр-міністром повідомила мер Парижа Анн Ідальго.

Єлисейський палац у неділю повідомив, що президент Франції Еммануель Макрон доручив прем'єр-міністру країни зустрітися з керівниками політичних партій, представлених у парламенті, та представниками маніфестантів.

Протести у Франції розпочалися з "жовтих жилетів", які протестують уже кілька тижнів проти рішення влади підвищити ціни на бензин. Однак багато спостерігачів зазначають, що масштабні демонстрації у Франції - показник невдоволення населення роботою уряду загалом.

У вихідні протестні акції "жовтих жилетів" і заворушення охопили практично всю країну. У них узяли участь десятки тисяч людей. Французькі телеканали показали репортажі з різних міст Франції - і великих та середніх, і невеликих. Усюди були сутички з поліцією і погроми.

У центрі заворушень опинився Париж, де протестувальники розбивали вітрини великих центральних магазинів, закидали поліцейських камінням, димовими шашками та пляшками з запальною сумішшю. Учасники акцій навіть увірвалися до музейних приміщень Тріумфальної арки, де пошкодили статую Наполеона. Через масові протести у французькій столиці були закриті головні торговельні центри, зокрема і знаменита "Галерея Лафаєт".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА