18:27 03.12.2018

Підприємства Держлісагентства України мають намір реалізувати близько 500 тис. шт. новорічних ялинок

2 хв читати
Підприємства Держлісагентства України мають намір реалізувати близько 500 тис. шт. новорічних ялинок

Державні лісогосподарські підприємства планують поточного року реалізувати близько 500 тис. шт. новорічних ялинок, повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України.

"Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних ялинок, які заготовлюються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок для формування й оздоровлення лісів. Асортимент порід, вирощуваних як новорічні ялинки: сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська, ялиця біла. Вирощені дерева, заплановані для реалізації, заготовлюються під замовлення покупців", - йдеться в повідомленні.

Цінова політика на новорічні ялинки в 2018 році залишається в середньому на рівні минулого року - середня ціна, за покупки ялинок в державних лісгоспах, становить 60-70 грн за погонний метр.

"Кожен громадянин може особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів. Громадяни можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах. Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Крім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгівельних точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів", - зазначили в міністерстві.

Новорічні ялинки маркуватимуться спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками, пластмасовими бирками-стяжками.

"Ці спеціальні уніфіковані засоби розриваються за спроби їхнього зняття, і тим самим унеможливлюється їхнє повторне використання. Зокрема, вони містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься до Системи електронного обліку деревини. До Системи ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості та форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплено до ялинки, на сайті. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня це може свідчити про сумнівне походження ялинки", - зазначили в Мінагропроді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА