19:08 03.12.2018

Консульство України направило запити до МЗС РФ та адміністрації СІЗО для дозволу відвідати українських моряків

2 хв читати
Консульство України направило запити до МЗС РФ та адміністрації СІЗО для дозволу відвідати українських моряків

Співробітники консульства України в Москві направили офіційні запити до МЗС РФ і до адміністрації слідчих ізоляторів "Лефортово" та "Матроська тиша" щодо можливості відвідування військовополонених моряків, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Отримала інформацію від консульства України у Москві про те, що його співробітники направили офіційні запити до МЗС Російської Федерації та до адміністрацій слідчих ізоляторів "Лефортово" та "Матроська тиша" щодо можливості відвідати українським консулом наших військовополонених, зокрема поранених. Про надходження відповіді повідомлю негайно", - написала український омбудсмен на сторінці у Facebook.

Крім того, за її словами, у вівторок уранці співробітники консульства з'ясовуватимуть інформацію щодо внутрішньотюремних рахунків, які нібито відкрито для українських моряків, і про порядок переведення коштів. Відповідну інформацію буде повідомлено сім'ям військовополонених окремо.

Російські прикордонники 25 листопада ц. р. із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки буксир "Яни Капу" й малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до українського порту в Азовському морі.

24 українців, котрі перебували на захоплених суднах ВМС ЗСУ, заарештували за рішенням судів Сімферополя і Керчі до 25 січня 2019 року. Ці рішення вже оскаржені до Верховного суду Криму, але дату засідання поки що не призначено.

На 29 листопада заарештованих моряків етапували до Москви в СІЗО "Лефортово", а троє поранених перебувають у медблоці слідчого ізолятора "Матроська тиша".

Л.Денісова з розмови з російською колегою Тетяною Москальковою дізналася, до СІЗО "Лефортово" українським морякам привезли передачі, для них відкрили внутрішньотюремні рахунки, куди родичі можуть перераховувати гроші.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА