19:42 03.12.2018

Суд скасував арешт нерухомості в рамках справи екс-майора Держохорони Мельниченка

2 хв читати
Суд скасував арешт нерухомості в рамках справи екс-майора Держохорони Мельниченка

Київський апеляційний суд (колишній Апеляційний суд Києва - ІФ) скасував ще одне з чотирьох рішень Печерського районного суду Києва щодо екс-майора Управління державної охорони Миколи Мельниченка, що стосується нерухомого майна.

"Це майно не підлягає арешту, воно належить третім особам і не підлягає конфіскації", - зазначила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Тетяна Лежух-Вовк.

Раніше Апеляційна інстанція 1 листопада вже скасувала рішення Печерського суду про арешт трьох автомобілів та інших транспортних засобів.

Як повідомлялося, 10 вересня 2018 року Печерський районний суд м. Києва за клопотанням слідчого Генпрокуратури надав дозвіл на затримання екс-майора Управління державної охорони, фігуранта "касетного скандалу" 2000 року М.Мельниченка, арешт його майна та рахунків у рамках кримінального провадження №42015000000001762 від 9 серпня 2015 року.

У рамках цієї справи М.Мельниченка підозрюють у здійсненні державної зради у вигляді шпигунства, розголошуванні держтаємниці та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч.1 ст.111, ч.2 ст.328, ч.3 ст.365 і ч.2 ст.209 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування встановило, що з 2006 року і дотепер М.Мельниченко та ще одна особа здійснювали фінансово-господарські операції з використанням підприємств з ознаками фіктивності, спрямовані на легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом.

Так, із рахунків ТОВ "Батлер", ТОВ "Новіком Груп", ТОВ "Українські інтернет технології" і американської компанії Traditional Express Van lines INC протягом 2006-2013 років на рахунки екс-майора УДО перераховувалися безготівкові грошові кошти як поворотна фінансова допомога. Одержані грошові кошти М.Мельниченка через карткові рахунки знімалися готівкою в мережі банкоматів за різними адресами, і на території Сполучених Штатів Америки, і на території України.

Суд заарештував зазначені грошові кошти у банку "Стандарт". Також було накладено арешт або заборону розпоряджатися коштами на валютних і гривневих рахунках М.Мельниченка в ПриватБанку, рахунках ТОВ "Батлер" і ТОВ "Новіком Груп" у ПриватБанку та рахунках ще одного фігуранта справи в ПриватБанку.

Крім того, в рішеннях суду зазначено, що один зі свідків повідомив про "одержання М.Мельниченком із США близько $2 млн", які зберігалися в сейфі в Києві. У вересні 2006 року через довірених осіб М.Мельниченко придбав квартиру за $800 тис., у січні 2013 року була куплена ще одна квартира, оформлена спочатку на його батька, а потім на директора ТОВ "Українські інтернет технології". У жовтні 2013 року було придбано житлові будинки та дві земельні ділянки, оформлені на кума та довірену особу екс-майора УДО. Ці об'єкти суд також заарештував.

Ще суд заарештував два автомобілі "Лексус" та одну "Тойоту", оформлені на дружину М.Мельниченка, три силові тягачі марки DAF FT XF105, два напівпричепи-рефрижератори, напівпричіп-фургон і напівпричіп бортовий, які підозрюваний придбав у 2006-2013 роках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА