20:15 03.12.2018

Правоохоронці здійснили обшуки у двох єпархіях УПЦ (МП) у Житомирській області та в київському видавництві

2 хв читати
Правоохоронці здійснили обшуки у двох єпархіях УПЦ (МП) у Житомирській області та в київському видавництві

Правоохоронці в рамках кримінального провадження щодо порушення рівноправності релігійних прав здійснили обшуки у двох єпархіях Української православної церкви (Московського патріархату) у Житомирській області, а також у київському видавництві, що виготовляло друковану продукцію на замовлення УПЦ (МП).

"У рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України та згідно з постановами суду правоохоронці здійснили вісім обшуків у релігійних установах, місцях проживання окремих представників цих єпархій і в київському видавництві, яке виготовляло друковану продукцію на замовлення УПЦ (МП)", - повідомив прес-центр Служби безпеки України в понеділок увечері.

У спецслужбі зазначили, що санкціоновані слідчі дії здійснювали співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області на виконання доручення Слідчого управління ГУ Нацполіції Житомирської області в Житомирській та Овруцькій єпархіях УПЦ (МП).

Як повідомлялося, в понеділок в низці об'єктів Української православної церкви (Московського патріархату) на території Житомирської області здійснювалися обшуки.

"Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України в Житомирі, Коростені, Овручі та столиці", - йдеться в повідомленні, розміщеному в понеділок удень на сайті обласного главку поліції.

У свою чергу настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору (м. Овруч, Житомирська обл.) протоієрей Анатолій Каплюк розповів про обшук у цьому храмі. "Прийшли вранці, показали якусь незрозумілу постанову суду, забрали ключі, храм зачинили й цілий день шукали друковану продукцію... Обшук проводили всюди, зокрема у вівтарі, були в підвалі, в нижньому, верхньому храмах, котельні тощо - перевірили всі. Цілий день шукали й нічого не знайшли", - цитує настоятеля храму інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Раніше джерело розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що у священнослужителів УПЦ (МП) у Житомирській області відбуваються обшуки в рамках того самого фактового кримінального провадження, за яким проводилися слідчі дії в митрополита Павла. За інформацією джерела, обшуки тривають не лише в Житомирській області.

30 листопада 2018 року співробітники Служби безпеки України провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Української православної церкви (Московського патріархату) Павла в рамках справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі (ст.161 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА