07:15 04.12.2018

У Палату представників Конгресу США представлено резолюцію, яка засуджує агресію РФ в Керченській протоці

2 хв читати
У Палату представників Конгресу США представлено резолюцію, яка засуджує агресію РФ в Керченській протоці

У Палату представників Конгресу США представлено двопартійну резолюцію, раніше схвалену Сенатом, яка засуджує агресію РФ у Керченській протоці, повідомили в посольстві України в США.

"Голова і Співголова Комітету у закордонних справах Палати представників Ед Ройс і Еліот Енгель представили проект резолюції, яка засуджує напад РФ на кораблі ВМС України в Керченській протоці як такий, що порушує обов'язкові до виконання міжнародні норми і домовленості", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства в Фейсбук у понеділок увечері.

Документ закликає Росію негайно повернути судна та їх екіпаж Києву, припинити порушувати суверенітет України і чинити перешкоди українському судноплавству через Керченську протоку, "яке має на це право відповідно до міжнародних норм і домовленостей".

"У резолюції підтверджується прихильність США надавати українському народові політичну, економічну і допомогу з безпеки, необхідну для забезпечення його незалежності, демократичного розвитку і процвітання", - уточнили українські дипломати.

Крім того зазначається, що окремо міститься заклик до президента США, а також союзників і партнерів Вашингтона змусити Росію відповісти за триваючу агресію проти України.

У документі також відзначаються багаторазові порушення Росією міжнародних норм і домовленостей шляхом триваючої агресії проти України, систематичне недотримання російською стороною Мінських домовленостей, а також посилення агресії РФ до України, зокрема через мілітаризацію Азовського моря і блокування Керченської протоки всупереч міжнародному праву і договорам.

Як повідомлялося, 29 листопада Сенат одноголосно схвалив резолюцію, яка засуджує "провокаційні дії" Росії проти України, запропоновану республіканцем Роном Джонсом і демократом Крісом Мерфі.

"Сьогодні Сенат вжив заходів і направив чіткий сигнал Путіну, що ми не будемо терпіти агресію його уряду проти України в Азовському морі. Ми рішуче засуджуємо будь-які військові дії Росії, спрямовані на односторонню зміну міжнародних правил", - заявив К.Мерфі.

25 листопада російські прикордонники із застосуванням зброї затримали поблизу Керченської протоки буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя на Азовське море. Судна відконвоювали в Керч.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА