07:45 04.12.2018

Росія збільшила кількість військової техніки уздовж кордону з Україною

2 хв читати
Росія збільшила кількість військової техніки уздовж кордону з Україною

Кількість військової техніки уздовж українського кордону з боку Російської Федерації останнім часом значно збільшилася, стверджує начальник Генерального штабу ЗС України Віктор Муженко.

"Характер дислокації (угруповань і техніки збройних сил РФ - ІФ) показує, що якнайшвидше можуть бути сформовані відповідні наступальні угруповання і спрямування їх дій - Україна. Тому ми розглядаємо не один напрямок - Луганська і Донецька області, а йдеться про північно-східні, східні, південні кордони України", - розповів В.Муженко в понеділок у програмі "Cвобода слова" на телеканалі ICTV.

За словами начальника Генштабу, РФ під час навчань "Схід-2018" перекинула зі східних регіонів на свою базу поблизу українського кордону 300 танків Т-62.

Він також розповів про формування РФ дивізії в складі двох танкових і двох мотострілецьких полків. "Такі дивізії називають дивізією "Прорив". Явно, що дивізія створюється не для ведення оборонних дій, а тільки для наступальних дій", - зазначив В.Муженко.

За його словами, ця дивізія входить до складу 8-ї загальновійськової армії, що дислокується в Новочеркаську. "І найцікавіше те, що два армійські корпуси, які знаходяться на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей, управляються зі штабу цієї 8-ї загальновійськової армії. Ми бачимо системне формування", - підкреслив В. Муженко.

Начальник Генерального штабу В.Муженко також повідомив, що РФ збільшила кількість своїх кораблів в акваторії Азовського моря "практично вдвічі".

"Росія демонструє свою готовність нарощувати це угруповання в максимально стислі терміни. Йдеться про можливе перекидання корабельного складу з акваторії Азовського моря, використовуючи Волго-Донський канал в Азовське море і надалі в Чорне море. Це теж серйозна ситуація, на яку нам необхідно реагувати", - сказав В.Муженко.

Пославшись на дані розвідки, він зазначив, що останнім часом заходи і бойова оперативність у військових частинах РФ поблизу українського кордону також активізувалися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА