08:24 04.12.2018

Солом'янський райсуд Києва відпустив екс-главу ДФС Продана на поруки

2 хв читати
Солом'янський райсуд Києва відпустив екс-главу ДФС Продана на поруки

Солом'янський районний суд Києва обрав екс-керівнику Державної фіскальної служби Мирославу Продану запобіжний захід у вигляді взяття на поруки, повідомляє "Радіо Свобода".

"Солом'янський районний суд Києва обрав колишньому керівнику Державної фіскальної служби Мирославу Продану запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. При цьому Продану заборонили змінювати місце проживання і зобов'язали носити електронний браслет", - йдеться в повідомленні на сайті видання в ніч на вівторок.

Підкреслюється, що рішення в ніч на 4 грудня оголосила суддя Ірина Усатова, вийшовши з нарадчої кімнати.

Поручителями колишнього чиновника погодилися виступити 9 народних депутатів, семеро з яких прийшли в зал засідань.

Як повідомлялося, 15 листопада 2018 року прокурор САП склав і підписав письмове повідомлення про підозру М.Продана в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України, забезпечено вручення даного повідомлення способом, передбаченим КПК України для вручення повідомлень.

У прокуратурі зазначили, що колишній в.о. глави ДФС підозрюється в придбанні за час роботи на посаді з липня 2016 року до червня 2018 року в власність грошових коштів сумою понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об'єктів нерухомого майна та транспортних засобів. Для приховування дійсного власника реєстрація права власності здійснювалася на близьку людину.

За інформацією САП, серед придбаних об'єктів - дві квартири в елітній столичній новобудові (вартістю 6,7 млн грн), два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн, три автомобіля представницького класу сукупною вартістю 3,4 млн грн.

Окрім того, слідство перевіряє причетність М.Продана до придбання інших об'єктів нерухомості в Києві і люксових автомобілів.

Прокурори САП викликали екс-керівника ДФС для проведення слідчих і процесуальних дій на 20 листопада. Раніше САП викликала М.Продана на 8 і 15 листопада для проведення слідчих і / або процесуальних дій у кримінальному виробництві, відкритому 29 серпня 2018 року. За словами екс-глави ДФС, він отримав повідомлення про виклик "Вайбером" від САП 7 листопада, тоді як поїхав за кордон 5 листопада. У САП вказували, що направили йому повістку 2 листопада.

М.Продан заявив про законні підстави свого виїзду за кордон на лікування в Німеччину через Молдову і про готовність спілкуватися зі слідством в режимі відеоконференції або після повернення в Україну після лікування. Пізніше він заявив, що повернеться в Україну після завершення лікування і періоду реабілітації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА