09:00 04.12.2018

Українські моряки в "Лефортово" можуть піддаватися тиску

2 хв читати
Українські моряки в "Лефортово" можуть піддаватися тиску

Захисники українських військовополонених моряків, яких тримають у СІЗО "Лефортово" та "Матроська тиша", припускають, що росіяни піддають їхніх підзахисних тиску, оскільки до них не допускають адвокатів, повідомляє "Радіо Свобода" в понеділок увечері.

"На українських військових чиниться психологічний тиск слідством... для чого адвокатам чиняться перешкоди для відвідування своїх підзахисних", - наводить видання слова адвоката Миколи Полозова, що координує роботу захисту.

За його словами, захист заарештованих українських військових до сих пір не зміг дізнатися у слідчого управління ФСБ ім'я слідчого, який веде справу і який має дозволити допуск адвокатів до підзахисних у московському ізоляторі "Лефортово". Ще троє поранених українських моряків міститься в лікарні ізолятора "Матроська тиша".

Більше ніж 50 адвокатів із Росії та Криму висловили бажання захищати заарештованих українських військових. За словами М.Полозова, у вівторок, 4 грудня, список розгляне міжвідомча група в Києві. Рішення щодо кожної кандидатури ухвалюватиметься окремо.

Як повідомлялося, поранених українських моряків, які перебувають у слідчому ізоляторі "Матроська тиша", у вівторок відвідає омбудсмен Москви, заявила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Завтра до них прийде уповноважений із прав людини м. Москви і подивиться, як дотримуються права людини", - повідомила Людмила Денісова в ефірі в понеділок в програмі "Cвобода слова" на телеканалі ICTV.

За словами Л.Денісової, цю інформацію вона отримала від своєї російської колеги Тетяни Москалькової.

Л.Денісова сказала, що зі слів Т.Москалькової, українським військовослужбовцям надається медична допомога, "вони ходять, їх годують".

Л.Денісова також розповіла, що військовополонених - українських громадян, які перебувають у слідчому ізоляторі "Лефортово", розмістять у двомісних камерах, розміром 8 кв. метрів, а їхніми сусідами в камері будуть "люди, які вперше потрапили до в'язниці".

Український омбудсмен наголосила, що під час її телефонної розмови з Т.Москальковою остання не погодилася з використанням слова "військовополонений" стосовно українських моряків, захоплених РФ.

25 листопада російські прикордонники із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки буксир "Яни Капу" й малі броньовані артилерійські катери Військово-Морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до українського порту в Азовському морі.

24 українців, котрі перебували на захоплених суднах ВМС ЗСУ, заарештували за рішенням судів Сімферополя та Керчі до 25 січня 2019 року. Ці рішення вже оскаржені до Верховного суду Криму, але дату засідання поки що не призначено.

На 29 листопада заарештованих моряків етапували до Москви в СІЗО "Лефортово", а троє поранених перебувають у медблоці слідчого ізолятора "Матроська тиша".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА