10:51 04.12.2018

Понад 600 громадян РФ не пропустили до України з моменту дії воєнного стану

2 хв читати
Понад 600 громадян РФ не пропустили до України з моменту дії воєнного стану

Українські прикордонники не пропустили до країни понад 600 громадян РФ із початку дії воєнного стану, кількість росіян, що бажають відвідати Україну, за цей час зменшилася втричі, повідомив голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

"На сьогодні ми не пропустили понад 600 громадян Російської Федерації. (...) За цей час відвідуваність зменшилася втричі", - розповів П.Цигикал в інтерв'ю телеканалу UA:TV (записано 3 грудня).

Говорячи про відмову у в'їзді до України жінкам - громадянкам РФ, він пояснив, що є певні причини, наприклад, відвідування анексованого Криму.

"Жінка може бути завербована, становити загрозу... Є таке поняття, як контроль другої лінії - ми здійснюємо опитування, є спеціальний опитувальник. Якщо ми бачимо, що є якась інформація про жінку, якщо вона не може пояснити, з якою метою їде – то не пропускаємо. Як правило, це одиниці", - пояснив П.Цигикал.

Крім того, він повідомив, що за ці кілька днів зі боку РФ повертали громадян України без пояснень причини, навіть групи по 40-50 чоловік, переважно чоловіків.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 26 листопада підписав указ "Про введення воєнного стану в Україні" №393/2018, яким запроваджується воєнний стан на 30 діб - з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року. Цього самого дня Верховна Рада затвердила закон, що вводить в дію указ президента. Указ було оприлюднено у парламентській газеті 28 листопада.

Воєнний стан оголошено у прикордонних з Росією і Придністров'ям областях: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській та Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях та внутрішніх водах Азовсько-Керченської акваторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА