12:08 04.12.2018

Понад половина українців розраховують тільки на власні сили в разі НС - опитування

2 хв читати
Понад половина українців розраховують тільки на власні сили в разі НС - опитування

 51,3% українців розраховують лише на власні сили для порятунку в разі надзвичайної ситуації, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Респондентам було поставлено запитання, на чию допомогу в порятунку вони можуть розраховувати в разі надзвичайної ситуації (пожежа, повінь, сильні опади, урагани тощо). 43% відповіли, що розраховують на сусідів і родичів, 39,1% - на територіальні підрозділи органів державної влади, 11,3% - на добровольчі формування громади, а 6% не змогли дати відповіді.

На запитання, наскільки респонденти підготовлені до надзвичайних ситуацій, 50% відповіли, що сподіваються на своєчасну допомогу держави (швидка допомога, пожежна, армія, поліція). 30,2% мають удома запаси продуктів, медикаментів і речей першої необхідності на випадок НС, 20,7% мають певні знання і навички дій у разі надзвичайних ситуацій, 19,7% сподіваються на своєчасну допомогу громади (добровольчих дружин), 7,7% мають удома засоби гасіння пожеж, 5,1% мають обладнані сигналізаціями будинки (квартири), 15,7% було важко відповісти.

Крім того, на запитання, як респонденти забезпечують захист власного майна та житла від злочинців, 53,6% відповіли, що розраховують на засоби особистого захисту (зброя, замки, сигналізація, собака), 3,9% користуються послугами охоронної фірми, 3,5% мають застраховане майно, 37,3% нічого із зазначеного, а 4,4% було складно відповісти на запитання.

Опитування проводилося з 5 по 8 жовтня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму й окупованих територій Донбасу. Опитано 2017 респондентів. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА