12:55 04.12.2018

Луценко: Будь-які антидержавні висловлювання про цілісність України матимуть кримінальні наслідки

2 хв читати
Луценко: Будь-які антидержавні висловлювання про цілісність України матимуть кримінальні наслідки

Генеральний прокурор України Юрій Луценко попереджає про кримінальну відповідальність за антидержавні висловлювання, зокрема в ЗМІ.

"Будь-які антидержавні речі будуть жорстко покарані", - сказав генпрокурор у вівторок на брифінгу в Одесі, говорячи про протидію силових структур сепаратистським проявам і закликам до посягання на територіальну діяльність в умовах воєнного стану в Україні.

При цьому Ю.Луценко звернув увагу на те, що не йдеться про критичні висловлювання на адресу влади. "Кожен має право критикувати... але недопустимо зазіхати на територіальну цілісність", - заявив він.

"Нещодавно на каналі "112", наприклад, була одна пані з однієї політичної організації, яка довго віщала про те, що українські кораблі не мали права заходити в російські води Криму. Такі заяви потрапляють під ознаки кримінальної статті про заклики до зміни територіальної цілісності держави. Кримінальне провадження відкрито, і ця пані відповідатиме", - розповів генпрокурор.

Водночас Ю.Луценко запевнив: "Ми вільна країна, і кожен може критикувати, кожен може давати оцінки діям влади, але недопустимо зазіхати на територіальну цілісність країни, включно з Кримом і Донбасом, і суверенними водами, а також закликати до силового повалення влади".

"Усі, хто буде це собі дозволяти, відчуватимуть на собі силу закону. Ті, хто маневруватимуть між цими кримінальними статтями, але все-таки провадитимуть антидержавну пропаганду, - ми також уміємо маневрувати", - наголосив він.

Генпрокурор зазначив, що і українці, і загалом країна мають бути захищені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА