14:06 04.12.2018

Воєнний стан дозволяє жорстко реагувати на будь-які правопорушення, зазначає Луценко

2 хв читати
Воєнний стан дозволяє жорстко реагувати на будь-які правопорушення, зазначає Луценко

Воєнний стан дає підстави для встановлення максимального порядку на вулицях країни та жорсткого реагування на правопорушення будь-якого масштабу, наголошує генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"На нашій закритій частині наради з силовиками я поставив завдання максимально жорстко реагувати на будь-які порушення закону на вулицях. Починаючи від банального вживання нецензурних слів у присутності громадян, що, до речі, є правопорушенням, за яке передбачено конкретне покарання, до, тим паче, застосування насильства, перекриття вулиць, нападів на бізнес або окремих громадян", - сказав Ю.Луценко на брифінгу у вівторок в Одесі.

За його словами, хуліганство останнім часом "потрапило в якусь зону комфорту", оскільки поліція зайнята розслідуванням тяжчих злочинів. "Ми домовилися про те, що це буде припинено", - зазначив Ю.Луценко.

"Упровадження воєнного стану дає добрий ґрунт для того, щоб нині навести максимальний порядок на вулиці. Безумовно, ніхто не буде беззаконно затримувати людей і кидати їх у якісь підвали або піддавати фізичному насильству, але максимальна кваліфікація при правопорушенні на вулиці застосовуватиметься", - заявив генпрокурор.

За його словами, буде збільшено кількість патрулів, а оцінку дій тих, хто регулярно порушує закон на вулицях, "буде надано в сукупності максимально жорстко".

"Я вважаю, що суспільство давно потребує такого порядку", - підсумував Ю.Луценко.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 26 листопада підписав указ "Про введення воєнного стану в Україні" №393/2018, згідно з яким упроваджується воєнний стан на 30 діб - з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року. Цього самого дня Верховна Рада затвердила закон, що вводить у дію указ президента. Указ було опубліковано в парламентській газеті 28 листопада.

Воєнний стан упроваджено в областях, які межують із Росією і Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА