14:46 04.12.2018

Генпрокурор: Про перспективу міжнародного суду щодо подій у Керченській протоці наразі не йдеться

2 хв читати
Генпрокурор: Про перспективу міжнародного суду щодо подій у Керченській протоці наразі не йдеться

Уся правоохоронна система України націлена на максимальну допомогу військовополоненим українським морякам, про перспективу розгляду епізоду військової агресії РФ у Керченській протоці Міжнародним кримінальним судом (МКС) поки що не йдеться, зазначає генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Співробітники військової прокуратури в короткий термін, практично за два дні, змогли встановити конкретних осіб РФ, яким повідомлено про підозру в акті агресивної війни стосовно українських Військово-Морських сил. Буквально за два дні всі докази було отримано, оформлено, підозри вручено у встановленому законом порядку", - розповів Ю.Луценко у вівторок на брифінгу в Одесі.

Також, за його словами, прокуратура АР Крим відкрила справу проти осіб, які незаконно притягають до відповідальності, позбавляють свободи українських військовослужбовців.

"Чи є пряма перспектива міжнародного суду? Ні, прямої немає, не існує прецеденту, коли без розгляду в національному судочинстві такі справи можуть за окремими епізодами розглядати в міжнародному суді", - пояснив генпрокурор.

Водночас він зазначив, що "накопичені нами матеріали про десятки тисяч епізодів ведення проти нас агресивної війни вже сьогодні підлягають консультативному оцінюванню працівників міжнародного суду".

"Це ще не початок процесу. Але те, що він відбудеться, - у мене немає жодних сумнівів... Це не швидка справа, але це точно буде. Зараз ми проходимо попередні консультації та попередні процедури, щоб здійснити подання документів на розгляд міжнародного суду", - додав генпрокурор.

"Уся правоохоронна система націлена на максимальні дії в допомозі нашим морякам. Я вважаю, що тут важлива допомога не лише державних структур, а й та, яку ми відчуваємо від громадян України... На жаль, противник, керівництво РФ, не хоче йти на будь-які розмови про звільнення незаконно затриманих у міжнародних водах моряків, на обмін, який ми готові провести", - підсумував Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА