15:21 04.12.2018

Луценко: Все будівництво в Одесі призупиняється на місяць, забудовники мають надати документи

1 хв читати
Луценко: Все будівництво в Одесі призупиняється на місяць, забудовники мають надати документи

Будівельні роботи в Одесі призупинять на місяць і здійснять перевірки дозвільної документації забудовників, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Я сьогодні попросив губернатора в рамках його повноважень і міністра внутрішніх справ зупинити все будівництво, здійснити перевірки документів, причому розпочати це буквально через тиждень. За тиждень ми запропонуємо алгоритм, і всі будівельники повинні показати свої документи. Почнемо з Одеси, а потім далі", - сказав він на брифінгу в Одесі у вівторок.

За словами генпрокурора, насильство на вулицях пов'язане, зокрема, з незаконною діяльністю забудовників. "У багатьох випадках насильство на вулицях відбувається через протистояння різних забудовників. Потрібно розібратися, чому навколо будівництва стільки напівкримінальної та кримінальної активності. Відповідь очевидна: більшість забудовників не мають повного пакета документів і користуються наближеністю до влади, щоб отримати шматок землі", - сказав він.

Ю.Луценко також зазначив, що керівник Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Олексій Кудрявцев зазнає атак після впровадження електронної системи дозвільної документації та низки кадрових рішень.

"Можу запевнити, що захищатиму людей, які борються з корупцією в рамках своїх службових повноважень", - наголосив він.

За його словами, впровадження електронної системи розгляду дозвільної документації на будівництво зменшує корупційні ризики в галузі будівництва.

Генпрокурор також нагадав, що вже затримані на хабарах троє керівників обласних ДАБІ, одного з них відсторонено від посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА