16:06 04.12.2018

Аваков: Правоохоронці ухвалили рішення про проведення "поглибленої перевірки економічних схем" в Одесі та області

3 хв читати
Аваков: Правоохоронці ухвалили рішення про проведення "поглибленої перевірки економічних схем" в Одесі та області

Одеса перетворилася на столицю кримінального світу, рейдери стали атрибутом ділового та політичного життя міста, тому буде виконано ретельну перевірку економічних схем і законності використання бюджету, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Чому Одеса перетворилася за останні місяці на столицю кримінального світу України? .. Чому сталося так, що професійні рейдери - активісти стали невід'ємним атрибутом ділового та політичного життя Одеси? Це головне питання, яке спричиняє всі ті неприємності, які ми бачимо на вулицях", - сказав глава МВС у вівторок на брифінгу в Одесі після наради керівників правоохоронних органів.

За словами міністра, в перший день воєнного стану в місті було затримано групу з 17 бойовиків, які атакували одне з будівництв. "В іншому місці нападають на політиків. Це що, рівень самосвідомості для Одеси? Ні. Місцева ділова, управлінська еліта чомусь вважає, що так зручно. Чомусь вирішили, що кожна політична група або угруповання повинне мати при собі дві-три бригади бойовиків громадських об'єднань. При цьому реальні громадські працівники глибоко забиті, зокрема й фізично", - висловив переконання А.Аваков.

У цьому контексті він повідомив: "Це досить предметна розмова, яка має відбутися між паном Трухановим (мер Одеси Геннадій Труханов - ІФ) і паном Степановим (голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов - ІФ). А якщо їм забракне власної волі, думаю, що ми разом з ними сідатимемо, спілкуватимемося і допомагатимемо їм. Але миритися з таким станом речей неможливо".

За словами А.Авакова, в жодному іншому місті України немає такої ситуації. "Чому так? Бо не перекрито джерела, які фінансують ці дивні нові маневри?" - додав міністр.

При цьому глава МВС знову наголосив, що монополія на силу має належати тільки державі, й "жоден молодик із битою, жоден самозваний активіст не може визначати міру правосуддя".

А.Аваков розповів, що керівники правоохоронних органів прийняли рішення про проведення "поглибленої перевірки економічних схем" в Одесі та області.

"Для цього в Одесу приїдуть фахівці з інших областей, із Києва, щоб спробувати відсторонитися від потенційних ризиків домовленостей місцевих правоохоронних органів. Думаю, що дуже нерозумно з боку одеської ділової та політичної еліти привласнювати собі такий сумнівний приз, як столиця розгулу та кримінального елементу в Україні", - наголосив А.Аваков.

Глава відомства також розповів, що в Одесі будуть задіяні додаткові підрозділи Нацгвардії - вони з'являться на вулицях міста найближчими днями.

За словами А.Авакова, підрозділи поліції з захисту економіки також прибудуть до міста для "детальної інспекції".

У свою чергу генпрокурор України Юрій Луценко зіронізував: "Ми не можемо допустити розголошення інформації. Моня знати про облаву не повинен".

"МВС і його економічні підрозділи мають ретельно перевірити використання всіх бюджетних коштів за поточний рік. Усі освоєні кошти міського, обласного та державного бюджетів буде перевірено. Чи був тендер, чи не було фіктивних фірм, які пропускають гроші без оподаткування", - звернув увагу генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА