17:23 04.12.2018

Заарештовані в Грузії українці оголосили голодовку - адвокат

2 хв читати
Заарештовані в Грузії українці оголосили голодовку - адвокат

 Затримані 2 грудня в Тбілісі за незаконне зберігання зброї шість українців та один громадянин Грузії оголосили у вівторок на знак протесту голодовку, повідомив журналістам один з адвокатів затриманих Георгій Ростомашвілі.

За словами адвоката, затримані не згодні з пред'явленими їм обвинуваченнями. У вівторок Тбіліський міський суд залишив їх під арештом.

Як раніше повідомлялося, адвокати наполягали на звільненні затриманих під заставу, проте суддя погодився з аргументами прокуратури, що затримані в цьому разі можуть спробувати втекти, а також скоїти новий злочин або спробувати перешкоджати слідству.

Раніше Г.Ростомашвілі заявляв, що затримані не визнають пред'явлені їм у понеділок прокуратурою Грузії обвинувачення, вони на знак протесту відмовилися підписувати офіційний бланк про пред'явлення обвинувачення. Адвокат зазначив, що затримані громадяни України стверджують, що прибули до Грузії з туристичною метою.

У розмові з журналістами адвокати затриманих повідомили в понеділок, що затриманим пред'явлено обвинувачення за частинами 3 і 6 статей 236 Кримінального кодексу Грузії (групове незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових пристроїв).

Шістьох громадян України та одного Грузії затримали під час спецоперації, проведеної МВС Грузії у двох готелях у Тбілісі.

У МВС заявили напередодні, що у затриманих вилучено пістолети та саморобний автомат. У відомстві зазначили, що вони прибули до країни 27 листопада, і на цьому етапі слідство з'ясовує конкретні цілі їхнього приїзду до Грузії, зокрема можливий їхній зв'язок із політичними процесами, що відбуваються в країні.

Водночас грузинські ЗМІ повідомили, що всі затримані є бійцями українського добровольчого батальйону "Донбас".

Напередодні в парламенті Грузії заявили, що очікують від МВС і Служби державної безпеки відповідей щодо затриманих у Тбілісі громадян України, зокрема, чи могли бути вони пов'язані з екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі та мітингами опозиції.

"Факт, що затримані — це люди, які приїхали сюди не як туристи. Це люди, які пройшли спеціальну підготовку, бійці, і їх затримано з відповідною зброєю та матеріалами", - заявив журналістам віце-спікер парламенту Грузії Георгій Вольський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА