18:21 04.12.2018

Суд щодо смертельної ДТП у центрі Харкова призначив додаткову експертизу обвинуваченій Зайцевій

2 хв читати

Київський районний суд м.Харкова у вівторок призначив додаткову судову експертизу Олені Зайцевій, обвинуваченій у ДТП, що сталася в центрі Харкова в жовтні 2017 року і внаслідок якої загинули шестеро осіб.

"Призначити додаткову судову експертизу, проведення якої доручити Харківському обласному бюро судово-медичних експертиз...На розгляд експертів поставити питання, чи перебувала Зайцева під впливом вживання наркотичних або інших одурманювальних засобів", - йдеться в постанові, ухваленій суддею Віктором Попрасом.

Суд також зазначив, що експертиза має відбутися до 10 грудня.

Клопотання про проведення додаткової судової експертизи О.Зайцевій подав адвокат іншого обвинуваченого, Геннадія Дронова, Сергій Перепелиця. Він просив призначити комплексні судово-психіатричні та судово-медичні експертизи, і доручити їх проведення бюро судмедекспертизи в Києві.

Але суд задовольнив його клопотання частково.

Наступне засідання призначене на 11 грудня.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул.Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під кермуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Унаслдок ДТП також постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, унаслідок якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus О.Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч.3 ст. 286 Г.Дронову. 8 листопада Київський райсуд Харкова визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово продовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт щодо О.Зайцевої і Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали щодо автошколи, де навчалася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА