19:59 04.12.2018

Російський омбудсмен поінформувала Денісову про стан здоров'я поранених українських моряків у СІЗО Москви

3 хв читати
Російський омбудсмен поінформувала Денісову про стан здоров'я поранених українських моряків у СІЗО Москви

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що отримала інформацію від російської колеги Тетяни Москалькової про українських моряків, яких утримують у двох СІЗО Москви.

"Вона (Тетяна Москалькова - ІФ) повідомила, що уповноважений з прав людини в місті Москві Тетяна Потяєва сьогодні відвідала наших хлопців. Зокрема, московський омбудсмен поспілкувалася з пораненими моряками у СІЗО "Матросская тишина". За її словами, вони отримують необхідне лікування, медикаменти, їм надано теплий одяг і взуття. Двоє з них вже виходять на прогулянки. Вони мають легкі ураження рук, в одного з них - пошкоджено сухожилля. Але, за її словами, це не призведе до ускладнень", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

У третього українського військовополоненого, як розповіла український омбудсмен з посиланням на слова російської колеги, - поранення обох ніг. Йому надано засоби пересування - милиці, його камеру обладнано зручностями для пересування.

"Загалом, за словами Тетяни Потяева, наші військові виглядають нормально. Скарг на харчування від них не надходило. Єдине побажання із заміни чайника має сьогодні розглянути керівництво установи, де вони перебувають", - зазначила Людмила Денісова.

За її словами, Т.Москалькова повідомила, що омбудсмен Москви також відвідала українських військовополонених у СІЗО "Лефортово".

"Погіршення стану їхнього здоров'я не спостерігалося. Вони також забезпечені теплими речами. Для хлопців вже відкрито внутрішньов'язничні рахунки, на які можна буде у подальшому перераховувати кошти", - написала уповноважений Верховної Ради.

Л.Денісова розповіла, що Т.Москалькова поінформувала її про те, що український консул може відвідати моряків, однак, за інформацією консула, офіційного дозволу на відвідування від російської влади він ще не отримав.

"Що стосується спілкування родичів з моряками, за словами Москалькової, це можливо лише після завершення слідчих дій, які зараз проводить "слідчий з Керчі". Сподіваюся, що російська влада найближчим часом все ж надасть дозвіл українському консулу на зустріч з нашими військовими моряками", - зазначила український омбудсмен.

Вона також повідомила, що зі свого боку також наполягатиме на наданні їй як уповноваженому Верховної Ради України з прав людини дозволу на відвідування українських військовополонених.

У свою чергу уповноважений з прав людини в Москві Тетяна Потяєва заявила "Інтерфаксу" (Interfax.ru), що українські моряки в "Лефортово" не скаржаться на умови утримання. Половина з них перебуває у камерах по дві особи, інші - в одиночних. А трьох, за її заявою, переселили на їхнє прохання з одиночних. Багато моряків утримуються в відремонтованих камерах, де є плазмовий телевізор і холодильник, стверджує Т. Потяєва. Вона також повідомила, що моряки, яких утримують у СІЗО "Лефортово", не зверталися по медичну допомогу, вони отримали теплий одяг, їм видали багато книг. Т. Потяеєва повідомила, що заарештовані моряки написали листи рідним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА