07:13 05.12.2018

Крапку в конфлікті навколо скандальної забудови на Осокорках поставить Містобудівна рада

2 хв читати
Крапку в конфлікті навколо скандальної забудови на Осокорках поставить Містобудівна рада

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що крапку у вирішенні конфлікту навколо будівництва на Осокорках має поставити Містобудівна рада, а до цього будь-які роботи на об'єкті будуть заборонені, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Ключове питання - якщо починається будівництво житла, треба врахувати наявність усіх інфраструктурних об'єктів поруч. Парки відпочинку, сади, школи - все це повинно бути передбачено і побудовано в першу чергу. Кожен житель має знати як буде виглядати район після забудови. І головне - ми повинні, перш за все, враховувати інтереси суспільства ", - заявив В.Кличко.

Як зазначається, забудовник апелює наявністю у нього дозвільних документів на будівництво. Однак В.Кличко звернувся до представників компанії-забудовника зробити детальний макет забудови цієї території з урахуванням інтересів суспільства оточуючих мікрорайонів.

"Макет повинен бути представлений саме на Містобудівній раді - фахівцям, громадськості, активістам. Я неодноразово зустрічався як з представниками громадськості, так і з представниками забудовника. І завжди говорив, що компроміс в цій ситуації ми можемо знайти тільки під час дискусії. Є люди, які вже вклалися в це будівництво, і хочуть отримати свої квартири. Але, без згоди громадськості ми не можемо продовжувати будівництво", - зазначив мер Києва.

Він закликав усі сторони дотримуватися законності і діяти виключно в правовому полі. А також не використовувати ситуацію для отримання сумнівних політичних дивідендів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА