08:31 05.12.2018

Парубій направив листа віце-президенту США із закликом ввести новий пакет санкцій проти РФ

2 хв читати
Парубій направив листа віце-президенту США із закликом ввести новий пакет санкцій проти РФ

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у листі, направленому віце-президенту США, голові Сенату Конгресу США Майку Пенсу, розповів про агресію Росії в Азовському морі та закликав до введення додаткових енергетичних і фінансових санкцій.

"Ми закликаємо вас використати всі наявні можливості, щоб зупинити агресію Росії щодо України та її чітке порушення міжнародних правил і норм шляхом накладення додаткових енергетичних і фінансових санкцій", - йдеться в листі, копію якого оприлюднено на сайті українського парламенту у вівторок.

У листі спікер зазначає рішучість дій України, США та міжнародної спільноти з 2014 року щодо протидії агресивній поведінці Росії, згадуючи, зокрема економічні санкції.

Він нагадує, що в 2017 році конгрес США ухвалив закон "Про протистояння противникам Америки через санкції".

За словами А.Парубія, в документі зазначено, що політика США полягає в підтримці українського уряду у відновленні суверенітету і територіальної цілісності України, засудженні та протидії дестабілізуючим діям РФ.

Крім того, в своєму листі спікер парламенту докладно розповідає про акт агресії РФ в Азовському морі проти суден Військово-Морських сил України.

"З огляду на ці положення та нові агресивні дії Росії, українські депутати закликають Сполучені Штати ввести новий пакет санкцій проти Російської Федерації відповідно до запропонованого двопартійного законопроекту "Захисту Америки від Кремлівського закону про агресію", - зазначено в листі.

У ньому А.Парубій пояснює, що законопроект містить у собі санкції проти операцій, пов'язаних з окремими олігархами, політичними діячами, новим російським державним боргом, розробкою сирої нафти.

Крім того, за словами спікера, американська законодавча ініціатива передбачає санкції у сфері деяких видів кібер-діяльності, а також щодо російських енергетичних проектів, "які перевищують 250 мільйонів доларів, таких як проект газопроводу "Північний потік-2".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА