10:02 05.12.2018

Суд віддалився для винесення вироку в справі про держзраду Януковича після чергової відмови екс-президента виступити з останнім словом

2 хв читати
Суд віддалився для винесення вироку в справі про держзраду Януковича після чергової відмови екс-президента виступити з останнім словом

Колегія суддів Оболонського районного суду м. Києва віддалилася до дорадчої кімнати для винесення вироку в справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні в середу після того, як адвокати В.Януковича повідомили про те, що їхній підзахисний знову не може виступити з останнім словом через отриману травму.

"Медичні довідки, представлені суду, не містять даних про те, що Віктор Янукович не може виступати в суді, про те, що у нього травмована голова або органи мови. З огляду на це суд не бачить підстав для подальших перерв у цьому судовому засіданні. Відеоконференцзв'язок якраз і передбачає стан здоров'я, який не дає можливості підсудному прибути на засідання", - зазначив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Він нагадав, що суд надавав В.Януковичу можливість виступити з останнім словом 12, 23 жовтня та 19 листопада.

"Суд повністю усвідомлює право Віктора Януковича мовчати і не нести за це жодної відповідальності", - зазначив В.Девятко.

Суддя оголосив, що суд відхилив клопотання сторони захисту про обстановку кримінального провадження, перенесення засідання та допит у режимі відеоконференції ізраїльського лікаря Еяля Аттіаса, який 4 грудня приїхав до Москви на запрошення представників В.Януковича, зокрема для обговорення можливості обстеження екс-президента в Ізраїлі.

Адвокат В.Януковича Олександр Горошинський зазначив під час засідання, що режим роботи московської клініки, де наразі перебуває його клієнт, не передбачає проведення відеоконференції з судом. Крім того, за його словами, В.Янукович перебуває в "нерухомому стані".

У свою чергу прокурор Максим Крим зазначив, що надані довідки з медичного закладу конкретно не пояснюють, чому В.Янукович не може брати участь у судовому процесі в режимі відеоконференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА