13:24 05.12.2018

Дні, що минули з початку запровадження воєнного стану, показали здатність ЗСУ швидко реагувати на загрози

2 хв читати
Дні, що минули з початку запровадження воєнного стану, показали здатність ЗСУ швидко реагувати на загрози

Минулі дні з початку дії воєнного стану в окремих областях України показали здатність Збройних сил швидко реагувати на загрози, а до кінця дії воєнного стану українська армія має продемонструвати максимальну боєготовність, заявляє міністр оборони Степан Полторак.

"Минуло понад 10 днів, і становище, в якому ми перебуваємо, надає можливість підвищувати спроможність Збройних сил припиняти агресію... Ці дні показали здатність передусім Збройних сил швидкого реагувати на загрози...Ми маємо зробити все можливе, щоб до кінця дії воєнного стану максимально наблизитися до готовності до сюрпризів, які, на жаль, можуть бути", - сказав С.Полторак на урочистих заходах з нагоди Дня Збройних сил України у середу в Києві.

Він наголосив, що навантаження на українські війська значно збільшилося. За словами міністра, не лише українські військові працюють в особливому режимі, але й увесь військово-промисловий комплекс країни.

"Заходи, пов'язані з розгортанням комітетів оборони в областях свідчать про те, що ми на правильному шляху", - сказав він.

За його словами, ЗСУ почали підготовку резерву, "також запланована передислокація частин і підрозділів на загрозливих напрямках, щоб максимально гарантувати безпеку життя наших людей".

Міністр наголосив: "Ми не можемо спокійно спати, коли кожен день угруповання російських військ на кордоні з Україною збільшуються... Коли на кордоні з Україною збільшилася кількість Збройних сил РФ з 26 до 29 батальйонно-тактичних груп, коли значно збільшилося угрупування російських військ у Криму, і посилилися розвідувальні заходи, коли є плани із дестабілізації всередині України".

Крім того, С.Полторак повідомив, що Міноборони підготувало велику кількість законодавчих ініціатив, які допоможуть поліпшити можливості захисту української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА