16:13 05.12.2018

Відповідно до соцопитувань, 80% резервістів готові прибути в армію в разі відкритої агресії РФ - Генштаб

2 хв читати
Відповідно до соцопитувань, 80% резервістів готові прибути в армію в разі відкритої агресії РФ - Генштаб

У Генеральному штабі Збройних сил України наголошують, що мобілізаційні заходи здійснюватимуться тільки в разі відкритої агресії Російської Федерації стосовно України.

"Усі заплановані заходи (в рамках упровадження в деяких областях воєнного стану - ІФ) планується завершити до кінця поточного року. Водночас варто наголосити, що мобілізаційні заходи здійснюватимуться лише в разі відкритої агресії Російської Федерації. Але за такого розвитку подій до Збройних сил України призиватимуться не тільки ті, хто перебуває на зборах, а всі резервісти та військовозобов'язані", - сказав начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Михайло Щербина на брифінгу в середу в Києві.

Він зазначив, що на сьогодні оперативний резерв ЗСУ становить близько 200 тис. осіб.

"За даними соціологічних опитувань, 80% цих резервістів готові прибути до ЗСУ, до своїх частин у разі відкритої агресії противника", - зазначив М.Щербина.

Представник Генштабу ЗСУ нагадав, що на час проходження підготовки резервістам гарантується збереження місця роботи, заробітна плата та державне страхування на період зборів, як і у військовослужбовців. "Сума грошових виплат резервістам за місяць підготовки становить від 5200 грн рядовим до 8600 грн офіцерам", - сказав він.

М.Щербина нагадав, що у Верховній Раді перебуває законопроект про виплати резервістам грошового забезпечення на рівні військовослужбовців-контрактників за місяці, які вони відслужили, про надання переважного права проходження державної служби, першочергового права на пенсію та інших пільг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА