19:52 05.12.2018

Суд доручив СБУ встановити місцезнаходження потерпілого у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові

2 хв читати
Суд доручив СБУ встановити місцезнаходження потерпілого у справі про теракт біля Палацу спорту в Харкові

Фрунзенський районний суд Харкова в середу на засіданні у справі про вибух біля Палацу спорту допитав чотирьох потерпілих.

"Сьогодні в режимі відеоконференції були допитані 3 потерпілих, ще одного допитали очно, в залі суду. Залишилося допитати лише одного потерпілого - пана Абрамова, це господар "Газелі" (вантажний автомобіль, в який потрапила частина осколків після вибуху міни МОН-100 - ІФ). Суд дав доручення органу досудового слідства, тобто УСБУ в Харківській області, встановити місцезнаходження Абрамова і повідомити його про судове засідання, призначене на 12 грудня", - розповів кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" представник потерпілих Олег Головков.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходу з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. В результаті теракту загинули двоє людей (в т.ч. один з координаторів місцевого Євромайдана Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні. За фактом вибуху в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітники СБУ затримали трьох жителів області за підозрою в здійсненні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч.3 ст.258 (терористичний акт) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. 22 квітня обвинувальний акт був направлений до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачені і їх захисники використовують усі можливості, щоб затягнути судовий процес. Він також підкреслив, що "судовий процес закінчений на 90%".

21 квітня 2017 року суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни в складі колегії суддів, а почати її розглядати заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА