20:08 05.12.2018

Кількох священиків Рівненської та Сарненської єпархій УПЦ (МП) допитали в УСБУ у фактовій справі про держзраду та релігійну ворожнечу

1 хв читати
Кількох священиків Рівненської та Сарненської єпархій УПЦ (МП) допитали в УСБУ у фактовій справі про держзраду та релігійну ворожнечу

В Управлінні Служби безпеки України в Рівненській області в середу допитали як свідків у фактовому кримінальному провадженні 12 священнослужителів із Рівненської та Сарненської єпархій (Рівненська обл.) Української православної церкви (Московського патріархату).

"Сьогодні на допит у рамках відкритого Рівненським УСБУ кримінального провадження запросили 12 священнослужителів як свідків", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар УСБУ Інна Ілючок у середу.

За її словами, згідно з повістками з викликом на допит, ідеться про фактові кримінальні провадження за ст. 111 і 161 КК України.

У свою чергу на сайті Рівненської єпархії УПЦ (МП) повідомляється, що священиків викликали на допит до УСБУ як свідків у рамках кримінального провадження за статтями 111 (державна зрада) і 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

"Повісткою викликали більше ніж десятьох священиків, тому допити затягнулися надовго", - зазначено в повідомленні.

Єпископ Дубенський, вікарій Рівненської єпархії Пімен, який прибув підтримати священиків, зазначив: "Наші священики служили і служитимуть Богу й народу України. І ті звинувачення, які закидають нашій Церкві і нам, є неправдивими й образливими. Ми всі, єпископи та священики Рівненської області, є українцями, патріотами своєї держави, й нічого, що могло б розділяти або шкодити Україні, не робили й не робимо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА