20:39 05.12.2018

Порошенко удостоїв державних нагород понад сто військових з нагоди річниці створення ЗС України

2 хв читати
Порошенко удостоїв державних нагород понад сто військових з нагоди річниці створення ЗС України

Президент України Петро Порошенко в середу на урочистих заходах з нагоди 27-ї річниці створення Збройних сил України вручив державні нагороди військовослужбовцям ЗС України, які проявили мужність та відвагу в захисті незалежності та територіальної цілісності України.

Як повідомляється на сайті глави держави, П.Порошенко нагородив орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня командира механізованого батальйону 24 окремої механізованої бригади оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ підполковника Романа Коренюка. Він брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей з 2014 року. 11-12 лютого 2015 року під час операції по утриманню населеного пункту Лутугіно Донецької області під його керівництвом було організовано успішне заняття особовим складом 4 механізованої роти заданого кордону. Під час обстрілу у населеного пункту Дебальцево підполковник отримав поранення.

22-24 грудня 2016 року, перебуваючи на позиціях поблизу населеного пункту Попасна, під безпосереднім керівництвом офіцера підрозділу батальйону здійснили тактичне покращення становища військ, просунувшись на 1,5-3 км вглиб по фронту, не зазнавши втрат. У травні 2018 року військовослужбовці 1 механізованого батальйону під керівництвом Р.Коренюка зайшли в "сіру зону" і взяли під контроль н.п. Ленінське. У серпні 2018 узятий під контроль н.п. Шуми Донецької області.

Орден "За мужність" ІІІ ступеня отримав офіцер відділу бойової підготовки управління підготовки оперативного командування "Північ" Сухопутних військ ЗС України майор Олексій Лисиченко. У 2014-2017 роках він брав участь в АТО. Командир танкової роти 1 окремої танкової бригади О.Лисиченко безпосередньо брав участь в обороні Донецького аеропорту.

18 листопада 2014 року особисто організував евакуацію і вихід з поля бою екіпажів і техніки, пошкодженої в результаті попадання снаряда. Внаслідок розриву снаряда О.Лисиченко отримав мінно-вибухову травму. 23 листопада 2014 року в селі Піски Донецької області через розрив снаряда отримав осколкові поранення.

Державних нагород за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, удостоєні, згідно з указом, ще понад сто українських військових.

Окрім того, згідно з іншим указом, за особисту мужність і самовіддані дії, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджені посмертно молодші сержанти Дмитро Український, Ярослав Бугаєвський, Федір Рубанський, Володимир Ткачов, сержант Володимир Матвієнко, старші солдати Владислав Бондаренко, Владислав Карпун, Юрій Фешко, Олександр Бережанський, Станіслав Дьяконов, солдат Сергій Левченко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА