21:16 05.12.2018

Falcon 9 з вантажівкою Dragon стартувала до МКС

2 хв читати
Falcon 9 з вантажівкою Dragon стартувала до МКС

Ракета-носій Falcon 9 американської компанії SpaceX з вантажним космічним кораблем Dragon у середу вирушила до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомляє Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Старт ракети був здійснений з 40-го пускового комплексу на космодромі НАСА на мисі Канаверал у штаті Флорида о 13:16 за північноамериканським східним часом. Багаторазовий перший ступінь ракети-носія через вісім хвилин після старту приземлився в районі космодрому. Він може використовуватися для наступних запусків космічних кораблів.

Пізніше стало відомо, що корабель був успішно виведений на орбіту.

Стиковка "вантажівки" з МКС запланована на 8 грудня. Вона здійснюватиметься шляхом захоплення "вантажівки" рукою-маніпулятором на МКС і подальшим приєднанням вантажного корабля до американського сегменту станції - модуля Harmony.

Dragon доставить на МКС 2,5 тонни вантажу, в тому числі продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових експериментів.

Спочатку запуск ракети Falcon 9 планувався на вівторок. Причиною добового відтермінування старту стала цвіль, виявлена ​​на харчових батончиках, призначених для проведення дослідів з гризунами на орбіті. Їх потрібно було замінити.

Це вже 16-та місія космічного корабля Dragon до МКС у межах комерційного контракту NASA з компанією SpaceX з постачання станції.

Корабель Dragon пробуде в складі МКС протягом приблизно п'яти тижнів. Потім, 13 січня його апарат має буде приводнитися в Тихому океані поблизу Каліфорнії. Він доставить на Землю результати експериментів, проведених екіпажем МКС на орбіті.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА