07:03 06.12.2018

Домовленості Сі Цзіньпіна і Трампа на G20 відповідають інтересам Китаю і США

1 хв читати
Домовленості Сі Цзіньпіна і Трампа на G20 відповідають інтересам Китаю і США

Досягнуті на зустрічі голови КНР Сі Цзіньпіна з президентом США Дональдом Трампом на полях аргентинського саміту G20 домовленості щодо врегулювання торговельних розбіжностей відповідають інтересам обох сторін, заявив член Держради, міністр закордонних справ КНР Ван І.

"Обговорення економічних і торгових питань між двома сторонами відбулось позитивно і конструктивно, був досягнутий важливий консенсус", - заявив Ван І, слова якого наводяться в повідомленні, опублікованому на сайті МЗС КНР.

За словами міністра, консенсус стосувався запобігання посилення торговельних розбіжностей, повернення до переговорів з торгівлі, співпраці між двома країнами в інтересах розвитку світової економіки.

Він зазначив: "Все це дозволило відстояти законні інтереси Китаю, а також інтереси Сполучених Штатів, і навіть перевершило очікування світової спільноти".

Ван І охарактеризував атмосферу зустрічі двох лідерів як "дружню і відверту".

Як повідомлялося, на зустрічі було досягнуто домовленості про те, що США на 90 днів заморожують введення на китайські товари вартістю $ 200 млрд мита в 25% замість нинішньої в 10%, як раніше планував Д.Трамп.

Протягом 90 днів сторони мають укласти відповідну торговельну угоду. Якщо цього не станеться, то 25% мито набуде чинності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА