11:19 06.12.2018

Генпрокуратура має намір здійснити допит глави МВС Авакова

1 хв читати
Генпрокуратура має намір здійснити допит глави МВС Авакова

Генеральна прокуратура України має намір здійснити допит міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова в рамках справи про можливий замах на колишнього президента України Віктора Януковича в 2014 році, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

Водночас джерело не повідомило дату виклику на допит глави МВС.

Як відомо, В.Янукович, його захист у судовому процесі про держзраду, а також низка свідків заявили про підготовлюваний на нього замах у лютому 2014 року. Так, екс-охоронець колишнього президента Сергій Бернацький стверджував, що В.Янукович планував відвідати 22 лютого 2014 року "З'їзд депутатів усіх рівнів" у Харкові, однак служба безпеки президента ухвалила рішення скасувати відвідування з'їзду з огляду на інформацію про підготовку на нього замаху.

У 2017 році начальник Управління державної охорони (УДО) Валерій Гелетей в інтерв'ю газеті "Сегодня" заявив, що жоден факт замаху на екс-президента В.Януковича не було встановлено. "У рамках здійсненого раніше службового розслідування жоден факт замаху встановлено не було. Було опитано всіх військовослужбовців УДО, що перебували в складі останніх кортежів В.Януковича і відмовилися залишати територію України разом із ним, - ніхто не заявив про якісь замахи", - розповів В.Гелетей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА