12:11 06.12.2018

Воєнний стан дає змогу Україні зміцнити оборону та здійснити передислокацію підрозділів - Порошенко

2 хв читати
Воєнний стан дає змогу Україні зміцнити оборону та здійснити передислокацію підрозділів - Порошенко

 Тиждень дії воєнного стану в десяти областях України свідчить про правильність цього рішення, вважає президент України Петро Порошенко.

"Перший тиждень воєнного стану засвідчив, наскільки це було своєчасне і правильне рішення", - сказав П.Порошенко, вітаючи українських військовослужбовців із професійним святом на військовому аеродромі в Житомирській області в четвер.

За словами президента, воєнний стан надав Україні можливість зміцнити оборону, перевірити резерви, здійснювати передислокацію підрозділів.

Він також зазначив, що збори резервістів в областях, де діє воєнний стан, продемонстрували високу готовність і бажання громадян стати на захист держави.

"До деяких військкоматів прийшло вдвічі, а іноді - втричі більше резервістів, ніж треба. Це показник високого авторитету, який має українська армія. Це індикатор того, наскільки якісно в попередні роки вона зміцніла, наскільки зріс дух патріотизму серед українців", - наголосив П.Порошенко.

6 грудня - День Збройних сил України.

П.Порошенко 26 листопада підписав указ (№393/2018) "Про введення воєнного стану в Україні", згідно з яким упроваджується воєнний стан на 30 діб - з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року. Цього самого дня Верховна Рада затвердила закон, що вводить у дію указ президента. Указ було опубліковано у парламентській газеті 28 листопада.

Воєнний стан упроваджено в областях, що межують із Росією і Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях і внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА