13:01 06.12.2018

Турчинов виступає за впровадження наукових досліджень та інновацій у виробництво нового озброєння та військової техніки

2 хв читати
Турчинов виступає за впровадження наукових досліджень та інновацій у виробництво нового озброєння та військової техніки

 Виробництво сучасної ефективної зброї та військової техніки неможливе без глибоких наукових досліджень і розробок, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Як повідомляє прес-служба РНБО України, відкриваючи виставку-презентацію науково-технічних розробок і технологій установ НАН України в четвер у Києві, О.Турчинов заявив, що впровадження наукових досліджень та інновацій у виробництво нового озброєння та військової техніки - "єдиний шлях побудови надійної системи захисту країни та забезпечення армії сучасним озброєнням і військовою технікою".

Він виступив за розробку нових програм співпраці вчених НАН і Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, Державного космічного агентства та держконцерну "Укроборонпром", а також приватних підприємств оборонно-промислового комплексу.

"Це і принципово нова броня для наших танків і БТР, і системи протидії ворожим ракетам, і нові маскувальні покриття, які дадуть змогу залишатися невидимими навіть в інфрачервоному спектрі світла та багато інших винаходів, які значно зміцнять наш оборонний потенціал", - сказав О.Турчинов.

За його словами, для протидії військовій агресії сильного ворога, крім "мужності, професіоналізму та патріотизму" українських солдатів та офіцерів, необхідне нова сучасна ефективна зброя та військова техніка, а це "неможливо без глибоких наукових досліджень і розробок".

"Без мобілізації наукового потенціалу нації, без перетворення інтелекту країни на потужну зброю ми не зможемо перемогти в цій війні. Це найважливіша проблема та пріоритетне завдання", - зазначив секретар РНБО.

На виставці було представлено результати роботи академічних наукових і спільні розробки українських вчених із підприємствами ДК "Укроборонпром" і "Лігою оборонних підприємств України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА