13:25 06.12.2018

У Парижі тимчасово закрили Сорбонну з міркувань безпеки

2 хв читати
У Парижі тимчасово закрили Сорбонну з міркувань безпеки

Центральну будівля відомого французького університету Сорбонна, розташованого в Латинському кварталі Парижа, закрито в четвер у рамках заходів безпеки.

"Будівлю Сорбонни закрито для учнів і для всього персоналу на весь четвер за рішенням ректорату університету", - йдеться в акаунті освітнього закладу в Twitter.

У свою чергу радіостанція "Ероп-1" зазначає, що рішення про закриття головної будівлі університету було прийнято після того, як група активістів спробувала потрапити на територію Сорбонни.

"Об'єкт було закрито, заняття скасовані", - наголосили в керівництві університету.

Сорбонна - не єдиний французький вищий навчальний заклад, роботу якого в четвер було ускладнено. У деяких інших університетах, а також школах активісти також спробували організувати акції протесту, блокуючи вхід до закладів.

Французькі ЗМІ нагадують, що такі акції почастішали на тлі протестів руху "жовті жилети", якому студенти висловлюють таким чином підтримку.

Найближчої суботи в Парижі запланована чергова масова акція протесту "жовтих жилетів". Влада французької столиці в рамках заходів обережності оголосили, що низка історичних, культурних і туристичних об'єктів 8 грудня не працюватимуть. Зокрема, йдеться про Великий палац, відомийу як великий культурний центр.

У ніч на четвер Єлисейський палац прийняв рішення скасувати заплановане на 2019 рік підвищення податків, зокрема на паливо, що було однією з вимог руху "жовті жилети", які протестують з середини листопада.

Раніше цього тижня французький уряд запровадив піврічний мораторій на зростання податків на паливо. Прем'єр країни Едуар Філіп тоді повідомив, що з 15 грудня до 1 березня відбудуться "великі обговорення податків і бюджетних витрат".

Напередодні представник французького уряду Бенжамен Гриво заявив, що не виключає додаткових поступок влади французькому руху "жовтих жилетів" у тому, що стосується податків.

"Жовті жилети" протестують вже кілька тижнів проти рішення влади підвищити ціни на бензин. Однак багато спостерігачів відзначають, що масштабні демонстрації у Франції - показник невдоволення населення роботою уряду загалом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА