15:12 06.12.2018

Суд переніс на 19 грудня засідання про притягнення депутата Дзензерського до кримінальної відповідальності за недостовірний звіт до НАЗК

3 хв читати

Київський апеляційний суд переніс на 19 грудня слухання за апеляцією на постанову Солом'янського районного суду Києва від 20 вересня 2018 року залишити у силі постанову прокурора про припинення кримінального провадження стосовно народного депутата за невнесення до електронної декларації (до Національного агентства із запобігання корупції, НАЗК) інформації про зобов'язання за кредитами.

Відповідну апеляцію подав нині неплатоспроможний ВТБ Банк (Київ) стосовно народного депутата Дениса Дзензерський (фракція "Народний фронт"), загальна заборгованість якого перед фінустановою становить понад $280 млн.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), який наразі виступає тимчасовим адміністратором ВТБ Банку, засідання за цією апеляцією заплановано 19 грудня 2018 року об 11:30 кв.

"Сьогодні склалася ситуація, коли фінансовий поручитель, ігноруючи судові рішення про стягнення боргу на користь банку, не повертає кредитні кошти. Фонду важливо стягнути максимальну суму коштів з усіх боржників, незалежно від їхнього соціального статусу і політичної приналежності. Усі отримані кошти ФГВФО направляє на задоволення вимог кредиторів банків, що перебувають під його керуванням", - зазначили у прес-службі.

Як повідомлялося, загальна сума претензій банків-кредиторів до Д.Дзензерського і підконтрольного йому бізнесу - корпорації "Веста", досягає півмільярда доларів, з них понад $80 млн - борги перед державними банками.

Д.Дзензерський обіймає посаду заступника голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, є членом колегії МВС України.

Крім цього, Польська служба фінансового нагляду (PFSA) підозрює Д.Дзензерського в обмані інвесторів на Варшавській фондовій біржі (WSE).

Служба спільно з владою Люксембургу, зокрема, розслідує справу про нецільове використання підконтрольною депутату компанією WESTA ISIC S.А. (Люксембург) залучених на WSE інвестицій.

Крім цього, у Westa ISIC були виявлені систематичні грубі порушення загальноприйнятих стандартів бухгалтерського обліку.

Унаслідок цих шахрайських дій Польський пенсійний фонд зазнав збитків в обсязі 5 млн злотих ($ 1,37 млн за курсом Національного банку Польщі).

Д.Дзензерскому за відповідні дії загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Корпорація "Веста" - раніше один із найбільших виробників свинцево-кислотних акумуляторів в СНД. Виробництво зосереджене переважно на "Веста-Дніпро" і "Веста Індастріал", загальна річна потужність яких становить 7,6 млн умовних батарей.

Холдинговою компанією корпорації виступає Westa ISIC.

Westa ISIC у травні 2011 року провела IPO на WSE, під час якого розмістила 25% акцій і залучила PLN129,6 млн ($ 45,8 млн).

На початку травня 2014 року WSE призупинила обіг акцій Westa ISIC в зв'язку з неоприлюдненням фінансової звітності за 2013 рік. Через місяць торги цінними паперами були відновлені, проте на початку травня 2015 року WSE прийняла аналогічне рішення, в зв'язку з неоприлюдненням фінансової звітності за 2014 рік.

Торги акціями Westa ISIC досі не відновлено. Останній курс зафіксовано 1 травня 2015 року на рівні PLN0,08 за акцію за ціни розміщення PLN11,75 за шт.

Згідно з останнім оприлюдненим звітом Westa ISIC за дев'ять місяців 2014 року, власником 75% її акцій залишалася кіпрська Vankeria Consultants Limited. Наприкінці 2012 року Д.Дзензерський, обраний до Верховної Ради за списком партії "Батьківщина", передав своєму батькові контроль над 100% часткою в цій кіпрської компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА