07:04 07.12.2018

Патріарх Варфоломій ще 12 жовтня закликав главу УПЦ взяти участь в об'єднавчому соборі

2 хв читати
Патріарх Варфоломій ще 12 жовтня закликав главу УПЦ взяти участь в об'єднавчому соборі

Константинопольський патріарх Варфоломій у своєму листі главі Української православної церкви (МП) митрополиту Київському і всієї України Онуфрію від 12 жовтня 2018, закликав взяти участь в установчому Соборі об'єднаної Української Православної Церкви і вступити в спілкування з колишнім митрополитом Київським Філаретом і колишнім архієпископом Львівським Макарієм.

"Ми просимо Вас (митрополит Київський і всієї України Онуфрій - ІФ) негайно і в дусі згоди і єдності взяти участь разом з Вашої ієрархією в майбутньому установчому Соборі об'єднаної Української Православної Церкви та виборчих процесах для визначення її Предстоятеля. Вашому Високопреосвященству звичайно дозволяється бути кандидатом на цю позицію", - йдеться в листі, опублікованому митрополитом Олександром (Драбинко) на своїй сторінці в Фейсбук у четвер увечері.

Також Константинопольський патріарх Варфоломій зазначив, що після виборів предстоятеля Української церкви, митрополит Київський і всієї України Онуфрій не зможе "еклезіологічно і канонічно" носити титул митрополита Київського.

"Звертаючись до Вас як "Високопреосвященний митрополит Київський", в формі ікономії (поблажливості - ІФ) і милості, ми повідомляємо Вам, що після виборів предстоятеля Української церкви органом, який буде складатися з кліриків і мирян, Ви не зможете еклезіологічно і канонічно носити титул митрополита Київського, який Ви все одно носите зараз у порушення описаних умов офіційних документів 1686 року", - йдеться в листі патріарха.

Також він просить митрополита Онуфрія і єпископів УПЦ вступити в спілкування з колишнім митрополитом Київським Філаретом і колишнім архієпископом Львівським Макарієм.

"Ми також просимо Вас і Вашу ієрархію бути в спілкуванні з колишнім митрополитом Київським Філаретом і колишнім архієпископом Львівським Макарієм і іншими з ними, оскільки вони були повною мірою відновлені нами в архиєрействі, але не в своїх посадах і титулах, через наше позитивне рішення на апеляційні прохання, які вони неодноразово надсилали нам, як-то ясно і мудро проголошують Божественні і Святі Канони 9 і 17 Святих отців Халкидон. Немає потреби повторювати, що розгляд апеляційних петицій не є "легітимізацією розколів" , Але є шанс вилікувати їх, як і в випадку з розколом, що мучить возлюблений український народ протягом трьох десятиліть", - сказано в листі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА