08:08 07.12.2018

Суд у Криму близько п'яти годин розглядав справу адвоката Курбедінова, продовжить засідання у п'ятницю

2 хв читати

Київський районний суд Сімферополя в п'ятницю продовжить розгляд адміністративних матеріалів на адвоката Еміля Курбедінова, підозрюваного в поширенні екстремістської інформації в інтернеті.

Засідання суду тривало в четвер близько п'яти годин. Інтереси Е.Курбедінова в суді представляли рекордна кількість юристів: більше 10-ти адвокатів і правозахисників.

"Еміль до 9.00 ранку завтрашнього дня буде вдома. У п'ятницю продовження процесу", - повідомив "Інтерфаксу" один з адвокатів Е.Курбедінова Айдер Азаматов.

Е.Курбедінову закидають частину 1 статті 20.3 КоАП РФ (пропаганда або публічна демонстрація символіки екстремістських організацій).

Е.Курбедінову, як повідомляли раніше джерела "Інтерфаксу", інкримінували розміщення в 2013 році в соцмережі "Фейсбук" поста з символікою "Хізб ут-Тахрір".

Аккаунт адвоката в цій соціальній мережі, за даними на вечір четверга, недоступний.

Співробітники центру з протидії екстремізму (Центру "Е") кримської поліції затримали в четвер Е.Курбедінова дорогою в офіс, повідомив "Інтерфаксу" його колега Айдер Азаматов.

Представник прес-служби МВС у республіці Крим сказав "Інтерфаксу", що кримська поліція не підтверджує, але і не спростовує цю інформацію.

Е.Курбедінов займається в Криму резонансними справами. У його "кейсі" - захист фігурантів справ "Хізб ут-Тахрір", справи заступника голови меджлісу кримських татар Ільмі Умерова і журналіста підрозділу "Радіо Свобода" Миколи Семени, засуджених за обвинуваченням у закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Е.Курбедінов також є одним з адвокатів, що займаються захистом моряків з кораблів ВМС України, затриманих російськими прикордонниками в Чорному морі за порушення кордонів Росії в листопаді.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав затримання Е.Курбедінова "залякуванням захисників українських моряків" і повідомив про події в Криму своїм колегам під час засідання ОБСЄ.

Як раніше повідомляв "Інтерфакс", Е.Курбедінов провів 10 діб в ізоляторі тимчасового утримання в Сімферополі на початку 2017 року за пост 2013 року з символікою "Хізб ут-Тахрір", але в інший соцмережі - "ВКонтакте". Тоді йому інкримінували ту саму статтю КоАП РФ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА