14:04 07.12.2018

Порошенко та Грибаускайте виступають за розширення санкцій проти РФ за агресію в Азовському морі

1 хв читати
Порошенко та Грибаускайте виступають за розширення санкцій проти РФ за агресію в Азовському морі

Президент Литви Даля Грибаускайте та президент України Петро Порошенко висловлюються за розширення санкцій проти Російської Федерації за агресію в акваторії Азовського моря.

"Ми закликаємо наших міжнародних партнерів застосувати жорсткі санкції для припинення агресивних зазіхань Росії в Чорному та Азовському морях і забезпечити свободу навігації в регіоні", - сказав П.Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Литви Д.Грибаускайте в п'ятницю в Києві.

Він висловив подяку своїй литовській колезі за те, що Литва ввела санкції проти учасників агресивних дій у Чорному морі.

"Ми знаємо сьогодні, що міжнародні організації не вжили жодних санкцій через російські дії. Ми ввели свої національні санкції на знак протесту проти дій Російської Федерації в Керченській протоці", - сказала Д.Грибаускайте.

Президент Литви уточнила, що ці санкції стосуються, зокрема і фізичних осіб, які тепер не зможуть займатися економічною та іншою діяльністю в Литві, "і таким чином вони будуть відповідальні за атаку" на українські кораблі.

Д.Грибаускайте також нагадала, що Литва продовжує допомагати Україні в гуманітарній сфері та направляє своїх кіберінструкторів.

Вона також наголосила, що Литва підтримує санкції, які раніше були введені міжнародним співтовариством проти Російської Федерації і теж виступає за їхнє розширення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА