15:04 07.12.2018

Мер Парижа закликала учасників протестів до стриманості перед акцією в суботу

2 хв читати
Мер Парижа закликала учасників протестів до стриманості перед акцією в суботу

Мер французької столиці Анн Ідальго напередодні наміченої на суботу акції протесту руху "жовтих жилетів" у Парижі закликала до спокою та обережності.

"Я закликаю до спокою та поваги один одного", - наводить телеканал "БФМ-ТВ" слова мера Парижа.

А.Ідальго додала, що просить усіх проявити в суботу "обережність, спокій і холоднокровність". "Подбайте про Париж, тому що Париж належить усім французам", - зазначила вона.

Чергову акцію протесту в Парижі заплановано на суботу. Для гарантування порядку та безпеки буде задіяно 8 тис. правоохоронців, а також розміщено бронеавтомобілі жандармерії. Акції відбудуться і в інших французьких містах.

Водночас у п'ятницю в місті Монтобан на півдні Франції правоохоронці вилучили у групи "жовтих жилетів", що там протестувала, близько 30 пляшок із запальною сумішшю і три саморобних вибухових пристрої. Місцева влада приступила до розслідування цього інциденту.

Паризька влада закликала місцевих жителів у суботу не виходити на вулицю до центру міста без необхідності, а власників магазинів і торговельних центрів попросили забезпечити захист вітрин. Такі рекомендації послідували після того, як минулої суботи внаслідок сутичок було пошкоджено понад 200 торговельних, офісних і банківських установ.

Раніше влада французької столиці в рамках заходів обережності оголосила, що низка історичних, культурних і туристичних об'єктів 8 грудня не працюватимуть. Зокрема, йдеться про Великий палац, відомий як великий культурний центр. Також буде закрито Ейфелеву вежу та Лувр.

"Жовті жилети" протестують уже кілька тижнів проти рішення влади підвищити ціни на бензин. Раніше цього тижня Єлисейський палац пішов на поступки й оголосив про скасування запланованого на 2019 рік підвищення податку на паливо. Незважаючи на це, "жовті жилети" не скасували заплановану на 8 грудня акцію протесту.

Багато спостерігачів зазначають, що масштабні демонстрації у Франції - показник невдоволення населення роботою уряду загалом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА