16:02 07.12.2018

Литва розширила чорний список росіян у зв'язку із захопленням українських суден у районі Керченської протоки

2 хв читати
Литва розширила чорний список росіян у зв'язку із захопленням українських суден у районі Керченської протоки

Литва у п'ятницю доповнила чорний список громадян РФ у зв'язку з актом агресії проти трьох військових суден України в районі Керченської протоки 25 листопада.

Рішення за пропозицією МЗС Литви ухвалив Департамент міграції (ДМ). "Рішення ухвалено", - сказала у п'ятницю агентству BNS директор ДМ Евеліна Гудзинскайте.

Ні МЗС, ні ДМ не коментують складу розширеного чорного списку, але дипломатичні джерела повідомили агентству, що до нього додатково внесено 20 осіб.

У МЗС Литви в четвер повідомили, що пропонують "застосувати обмежувальні заходи до осіб, відповідальних за акт агресії в Керченській протоці".

Як зазначено в повідомленні, міністерство офіційно звернулося до ДМ із тим, щоб до національного списку небажаних осіб було внесено людей, які "безпосередньо брали участь у вчиненні акту агресії проти військових суден України", а також представників військового командування Росії.

У МЗС Литви вважають, що дії цих осіб грубо порушили міжнародне право і створюють серйозну загрозу міжнародній безпеці та національної безпеки Литви.

Президент Литви Даля Грибаускайте, яка перебуває у п'ятницю в Києві з офіційним візитом, повідомила, що Вільнюс упровадив національні санкції проти осіб, які вчинили акт агресії в Керченській протоці проти українських військових суден і моряків.

"Ми застосували наші національні санкції проти людей, відповідальних за атаку на українських моряків у Керченській протоці. Вони тепер не зможуть провадити економічну та іншу діяльність у нашій країні", - сказала президент Литви на прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Києві у п'ятницю, повідомляє сайт глави Української держави.

Д.Грибаускайте також повідомила, що наступного тижня відбудеться засідання Ради Європейського Союзу, під час якого обговорюватиметься питання санкцій проти Російської Федерації.

"Азовське море не є територією Росії. В цих водах діють усі міжнародні домовленості та угоди. Росія, як і решта країн, повинна чітко виконувати вимоги цих міжнародних угод. Якщо ні, ми й надалі підтримуватимемо Україну, збільшуватимемо свою військову присутність", - сказала вона.

"Ми маємо забезпечити вільне пересування кораблів у Керченській протоці", - додала Д.Грибаускайте.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА