17:46 07.12.2018

Українські консули відвідали трьох поранених військовополонених моряків у російських в'язницях

2 хв читати
Українські консули відвідали трьох поранених військовополонених моряків у російських в'язницях

Українські консули змогли відвідати трьох поранених військовополонених моряків, а також чотирьох утримуваних у "Лефортово", повідомив офіційний представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

"Вчора консул відвідав трьох поранених моряків у "Матросской тишине". Сьогодні відвідав чотирьох моряків у "Лефортово". Тримаються хлопці мужньо", - сказав Кирилич у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Він повідомив, що визначені дати відвідування моряків у "Лефортово".

"10-го числа (консули) відвідають шістьох осіб, 11-го - шістьох і 12-го - п'ятьох", - зазначив офіційний представник департаменту МЗС.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що поговорила телефонjv з українським консулом e Москві Альбертом Черняковим.

Консул розповів, що e п'ятницю відвідав чотирьох моряків: Дениса Гриценкf, Романа Мокряка, Юрія Без'язичного і Богдана Головаша. "Наші хлопці жодних скарг не висловлювали і тримаються мужньо. Зокрема, коли консул поцікавився у Дениса Гриценка його справами, він, як справжній капітан, у відповідь запитав - "Як почуваються поранені хлопці?". Усе передавали рідним, щоб вони не хвилювалися", - передала зміст розмови з консулом Л.Денысова.

"За словами консула, українські моряки одягнені у волонтерський одяг, вони отримали посилки. У них у камерах є телевізори, проте вони їх не дивляться, а читають книги. Сьогодні всім перевели фінансову допомогу в розмірі 74 долари на людину. Також вже є домовленість щодо можливості телефонної розмови військовополонених із рідними", - написала омбудсмен.

Консул також повідомив Л.Денісовій про відвідування трьох поранених моряків у СІЗО "Матросская тишина". "За його словами, стан їхнього здоров'я задовільний. У хлопців осколкові поранення, ні у кого ампутацій немає - кістки і суглоби цілі", - зазначила вона.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь".

24 українця, що перебували на захоплених суднах ВМС ЗСУ, були заарештовані за рішенням судів Сімферополя і Керчі до 25 січня 2019 року.

Заарештовані моряки етаповані до московського СІЗО "Лефортово", а трьох поранених утримують у медблоці слідчого ізолятора "Матросская тишина".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА