19:51 07.12.2018

Французька CMA CGM спільно з "Бруклін-Київ" візьме участь у реконструкції двох причалів Одеського порту

3 хв читати
Французька CMA CGM спільно з "Бруклін-Київ" візьме участь у реконструкції двох причалів Одеського порту

ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ), ДП "Одеський морський торговельний порт" (ОМТП) і ТОВ "Бруклін-Київ порт" за участю французької компанії CMA CGM, 3-го в світі контейнерного перевізника, підписали в п'ятницю у Франції Меморандум про взаєморозуміння, повідомило Мінінфраструктури.

"Розвиток співпраці між АМПУ, "Бруклін-Київ порт" і СМА CGM - ще один приклад ефективного державно-приватного партнерства. В рамках цього проекту в Одесі буде здійснено реконструкцію причалів № 13-з, 14-з", - наводиться в повідомленні коментар керівника АМПУ Райвіса Вецкаганса.

За його словами, це дозволить уникнути простою суден і значно збільшити обсяг перевалки вантажів.

"Підписаний сьогодні меморандум дає надію на те, що вже найближчим часом в Одеському морському порту буде здійснено масштабний інфраструктурний проект, який забезпечить залучення інвестицій в розвиток інфраструктури, збільшення вантажопотоку і кількості суднозаходів в ОМТП", - додав присутній при підписанні міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Глава Мінінфраструктури зазначив, що влада України зацікавлена в залученні інвестицій в портову галузь, найближчим часом очікує збільшення контейнерних перевезень через українські порти.

CMA CGM Group - транспортна судноплавна компанія зі штаб-квартирою в Марселі. Як зазначає Мінінфраструктури, вона є найбільшим у Франції і третім в світі морським контейнерним перевізником із загальним дедвейтом суден в 2,208 млн TEUs, оперуючи флотом з 445 суден і обслуговуючись більш ніж у 420 портах світу.

Стивідорна компанія "Бруклін-Київ" оперує причалами Хлібної гавані Одеського порту з вересня 1994 року. Спеціалізація: перевалка зернових вантажів навалом, металопродукції, рудних вантажів, контейнерів.

"Бруклін-Київ" в 2017 році опрацювала 155 суден і 5,095 млн тонн вантажів. Серед її стратегічних клієнтів - ADM-ASTI, Louis Dreyfus, CMA CGM, ТОВ "Метінвест холдинг", ТОВ "Інтерпайп-Україна".

Згідно з інформацією на сайті компанії, її контейнерний термінал почав роботу в жовтні 2006 року. Він знаходиться в тилу причалів 42-43 і займає більше 10 га. Довжина причальної лінії дозволяє приймати і обробляти судна-контейнеровози завдовжки до 300 м і місткістю до 10,622 тис. TEU. Основними партнерами контейнерного терміналу є CMA CGM і COSCO SHIPPING.

Наразі "Бруклін-Київ" також завершує проект будівництва нового зерноперевантажувального комплексу потужністю 4 млн тонн, який пов'язаний з будівництвом причалу №1-з в ОМТП. За даними порту, при сприятливих умовах спільне будівництво об'єктів з одночасним введенням їх в експлуатацію має завершитися в третьому кварталі 2019 року.

Одеський морський порт розташований в південно-західній частині Одеської затоки. Кількість вантажних причалів - 31, довжина вантажного причального фронту - 6,29 км.

Відповідно до реєстру АМПУ, в порту працюють ДП "ХТО", ТОВ "Бруклін-Київ", ТОВ "Металзюкрайн Корп", ТОВ "Новолог", ТОВ "Олімпекс Купе Інтернешнл", ТОВ "Новотех-Термінал", ТОВ "УНСК", ПАТ "ДПЗКУ "Одеський зерновий термінал" та інші портові оператори.

Одеський морпорт у 2017 році скоротив вантажообіг у порівнянні з 2016 роком на 4,4% - до 24,136 млн тонн. Питома вага порту в вантажообігу морпортів України склала 18,2% проти 19,1% у 2016 році.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА