20:03 07.12.2018

До суду передано справу проти двох правоохоронців за затримання і побиття студента під час Майдану

2 хв читати
До суду передано справу проти двох правоохоронців за затримання і побиття студента під час Майдану

Обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника сектору карного розшуку одного з райуправлінь міліції Києва та оперуповноваженого цього підрозділу, який наразі працює оперуповноваженим управління карного розшуку Національної поліції в м. Києві, передано до суду 6 грудня.

Як повідомляє Відділ зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, правоохоронця підозрюють у перевищенні влади і безпідставному затриманні в січні 2014 року в Києві на Подолі одного зі студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, який супроводжувався завданням потерпілому тілесних ушкоджень.

Їхні дії кваліфіковані за ч.2 ст.28, ч.2 ст.365, ч.1 ст.366, ч.2 ст.384, ст.340 Кримінального кодексу України (перевищення влади за попередньою змовою групою осіб, службове підроблення, надання завідомо неправдивих свідчень і незаконне перешкоджання організації проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій).

Після затримання і побиття потерпілий разом із іншими затриманими студентами був доправлений до одного з райуправлінь міліції, де на підставі сфальсифікованих матеріалів кримінального провадження - фіктивних рапортів і завідомо неправдивих показань свідків - студентів незаконно затримали, притягнули до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях і до них були застосовані запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою і домашніх арештів.

У цій частині досудове розслідування триває. Вирішується питання і збираються докази для притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів, зокрема серед керівників оперативних і слідчих підрозділів, співробітників прокуратури та суддів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА