20:16 07.12.2018

Голова профільного комітету ВР звинуватила в. о. заступника голови ДФС Кривіцького в саботажі пільгового розмитнення "євроблях"

2 хв читати
Голова профільного комітету ВР звинуватила в. о. заступника голови ДФС Кривіцького в саботажі пільгового розмитнення "євроблях"

Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявляє, що починаючи з понеділка, 3 грудня, практично на всіх митницях блокується митне оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, що зриває реалізацію узаконеної парламентом пільгової процедури розмитнення таких автомобілів.

"Організатором такої затримки є в. о. заступника голови ДФС Віктор Кривіцький, відповідальний за митний напрям, а причиною - вигадана ним нова система перевірки митної вартості на рівні центрального апарату ДФС без фізичної присутності самого авто", - написала Н.Южаніна на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю ввечері.

За її даними, деякі з людей стоять у черзі по кілька діб, а кількість таких машин вже сягнула 700.

Н.Южаніна повідомила, що звернеться до НАБУ з метою компетентної оцінки ситуації. "Безпосередньо втручаюся в ситуацію, щоб зламати цей саботаж. А завтра буду на митниці разом з людьми!", - додала голова профільного комітету.

Вона нагадала, що минуло майже два тижні, як набули чинності закони №2611 та №2612, які вирішують питання митного оформлення та держреєстрації авто з іноземною реєстрацією, проте, незважаючи зростання кількості охочих розмитнити свої машини якнайшвидше, імплементація законів рухається вкрай повільно.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закони про зниження акцизного податку з автомобілів і про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах. При цьому власникам авто на єврономерах (т. зв. євроблях) встановлено пільгову ставку акцизу (з коефіцієнтом 0,5) для розмитнення протягом 90 календарних днів.

Базові ставки акцизного податку становлять EUR50 для авто на бензинових двигунах з об'ємом до 3 тис. куб. см, для автомобілів із більшим об'ємом двигуна - EUR100. Для авто з дизелем до 3,5 тис. куб. см - EUR75 та EUR150 - для авто на потужніших двигунах. Розмір акцизу дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку (останній обмежено 15).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА