09:08 08.12.2018

Трамп засумнівався в розумових здібностях Тіллерсона у відповідь на критику на свою адресу

2 хв читати
Трамп засумнівався в розумових здібностях Тіллерсона у відповідь на критику на свою адресу

Президент США Дональд Трамп відреагував на критику з боку колишнього держсекретаря Рекса Тіллерсона, заявивши, що тому бракувало розумових здібностей для роботи.

"Майк Помпео (нинішній глава держдепу - ІФ) відмінно працює. Його попередник Рекс Тіллерсон не володів необхідними розумовими здібностями. Він був дурний як пробка, а я не міг позбутися його досить швидко. Він був страшенно ледачий", - написав Д.Трамп у Твіттері.

За його словами, при новому держсекретареві справи пішли краще: "Тепер гра йде зовсім по-новому, в Держдепі зовсім інший настрій!"

Раніше Р.Тіллерсон висловив думку, що різниця в поведінці і цінностях між ним і президентом США Дональдом Трампом могла стати причиною його звільнення в березні цього року.

"Я думаю, що це (звільнення з посади держсекретаря - ІФ) було частково пов'язано з тим, що у мене і у Д. Трампа різні стилі поведінки. У нас різна система цінностей", - сказав Р.Тіллерсон в ефірі американського телеканалу Сі- Бі-Ес.

"Коли президент говорив: "Ось те, що я хочу зробити, і ось, як саме", я відповідав йому: "Я розумію, що Ви хочете це зробити, але Ви не можете робити це таким чином. Це порушує закон", - підкреслив він.

При цьому Р.Тіллерсон описав Д. Трампа як "вельми недисципліновану людину, яка не любить читати, не любить вивчати доповіді і не бажає вникати в подробиці багатьох питань".

"Він діє відповідно до своїх інстинктів, і в деяких випадках це виглядає, як імпульсивність. Але він не прагне діяти імпульсивно. Я думаю, він дійсно намагається діяти у відповідності зі своїми інстинктами", - вважає екс-держсекретар США.

У березні президент США Д.Трамп оголосив, що вирішив відправити у відставку держсекретаря Р.Тіллерсона, і запропонував призначити на його місце директора ЦРУ М.Помпео.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА