12:48 08.12.2018

У ФСБ вважають, що дії українських кораблів у Керченській протоці могли бути спрямовані на Кримський міст

2 хв читати
У ФСБ вважають, що дії українських кораблів у Керченській протоці могли бути спрямовані на Кримський міст

Закриття Керченської протоки перед інцидентом з військовими суднами України було пов'язано запобіганням провокаційній акції, яка могла бути вчинена, зокрема, щодо Кримського моста, заявив перший заступник керівника департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський.

"Передусім, це було пов'язано з запобіганням провокації, провокаційній акції, яка могла бути здійснена суднами ВМС України як стосовно Кримського моста, так і щодо безпеки судноплавства в Керч-Єнікальському каналі", - сказав О.Вольський на брифінгу в суботу.

"Транспортно-технологічна схема в Керч-Єнікальському каналі діє таким чином, що в районах очікування скупчується велика кількість суден, зокрема суден з небезпечними вантажами. І будь-яке відхилення від тих правил, які є обов'язковими для всіх суден (щодо переходу каналу - ІФ), можуть призвести до аварій, пригод чи техногенних катастроф", - додав О.Вольський.

Він сказав, що в день інциденту переходу через канал очікували 166 цивільних суден.

О.Вольський повідомив, що розслідування кримінальної справи про незаконний перетин державного кордону щодо 24 українських моряків, заарештованих після інциденту в Керченській протоці, передано в центральний апарат ФСБ.

У свою чергу, начальник слідчого управління ФСБ РФ Михайло Шишов стверджує, що українські моряки не отримували прямих кульових поранень. "Прямих кульових поранень немає", - сказав М.Шишов на брифінгу в суботу. За його словами, моряки дістали осколкових поранень від пошкодження катера.

Він також сказав, що заарештовані українські моряки не можуть вважатися військовополоненими. "Зазначені українські громадяни звинувачуються у вчиненні кримінального злочину і згідно з Конвенцією про поводження з військовополоненими, підписаною в Женеві 12 серпня 1949 року, не можуть вважатися військовополоненими, оскільки Російська Федерація і Україна не перебувають у стані військового конфлікту або війни", - заявив М.Шишов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА