15:40 08.12.2018

МЗС наступного року проведе публічний гендерний аудит - Кислиця

2 хв читати
МЗС наступного року проведе публічний гендерний аудит - Кислиця

Міністерство закордонних справ України в 2019 році проведе публічний гендерний аудит у відомстві, цей приклад можуть наслідувати й інші держструктури, зазначає заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця.

У суботу, виступаючи на Другому Українському жіночому конгресі в Києві, він розповів, що глава зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін ухвалив рішення про проведення гендерного аудиту.

"Міністр прийняв рішення про те, що ми за публічною процедурою проведемо гендерний аудит наступного року", - наголосив заступник голови МЗС.

При цьому він звернув увагу на те, що аудит буде проводитися на засадах відповідних стандартів, а не на особистому сприйнятті.

За словами С.Кислиці, у впровадженні стандартів гендерної політики допомогу надає глава офісу "ООН Жінки в Україні" Анастасія Дивинська.

Також заступник міністра висловив сподівання на те, що приклад МЗС в цьому питанні наслідуватимуть і інші міністерства та відомства.

Як повідомлялося, у вересні 2018 року глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що Міністерство закордонних справ України приєдналася до руху за гендерну рівність і готове провести гендерний аудит всередині структури.

"Це результат того, як ми бачимо це в дипломатичній службі, і тієї ситуації, яка у нас є. В умовах російської агресії ми повинні використовувати всю згуртованість суспільства, нам потрібен кожен. Якщо ж нам потрібен кожен, то ми повинні допомогти розкритися", - сказав міністр на прес-конференції в Києві.

"Кілька років тому неможливо було уявити в МЗС, щоб жінка поїхала у відрядження в іноземну державу, народила за кордоном, не ускладнюючи при цьому роботу диппредставництва... Ми першими з державних установ йдемо цим шляхом", - додав П.Клімкін.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, виступаючи 7 грудня на Другому Українському жіночому конгресі в Києві, дорікнула МЗС тим, що відомство залишається найбільш консервативним у гендерному плані: на тлі великої кількості жінок на посадах середньої ланки у зовнішньополітичному відомстві, жінок-послів лише кілька.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА