20:18 08.12.2018

Американська космічна вантажівка привезла на МКС частування до різдвяного столу

1 хв читати
Американська космічна вантажівка привезла на МКС частування до різдвяного столу

Окрім продовольства, матеріалів і устаткування, доставлених в суботу на Міжнародну космічну станцію (МКС), американський вантажний космічний корабель Dragon компанії SpaceX доставив екіпажу частування до різдвяного столу, повідомило Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (НАСА).

У різдвяному меню - копчена індичка, запіканка зі стручкової квасолі, гарнір з солодкої запеченої картоплі, журавлинний соус і фруктовий кекс. До набору також включені пісочне і здобне печиво і тюбики з глазур'ю для його прикрашання.

За повідомленням НАСА, на Різдво за григоріанським календарем, 25 грудня, у екіпажу МКС планується вихідний.

Dragon доставив на МКС більше 2,5 тонн вантажу, в тому числі продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових експериментів.

Американську "вантажівку" було виведено на орбіту в середу ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX. Старт був здійснений з 40 пускового комплексу на космодромі НАСА на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Це вже 16-а місія космічного корабля Dragon до МКС у рамках комерційного контракту НАСА з компанією SpaceX з постачання станції.

Корабель Dragon пробуде в складі МКС близько п'яти тижнів. Потім, 13 січня його апарат має приводнитися в Тихому океані поблизу Каліфорнії. Він доставить на Землю результати експериментів, проведених екіпажем МКС на орбіті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА